Vakantie Bali

Vakantie Bali: het betoverende eiland

Als je van een veelzijdige reis houdt, is Bali de perfecte vakantiebestemming. Als toeristische trekpleister van Indonesië is dit eiland geschikt voor iedereen. Reizigers kunnen hier heerlijk ontspannen op het strand, cultuur snuiven, van de prachtige natuur genieten en feesten in de gezellige bars en nachtclubs. Lees hier de hoogtepunten van het magische eiland en wie weet kies jij de volgende keer voor een vakantie Bali.

Vakantie Bali Vakantie Bali

Cultuur ontdekken tijdens vakantie Bali

De Balinezen zijn heel vriendelijk, gastvrij en lachen altijd! Tijdens een vakantie naar Bali zal de Balinese cultuur je zeker niet ontgaan. De cultuur bestaat namelijk uit vele tradities, rituelen en gewoontes die al eeuwen worden doorgegeven. Overal op het eiland kom je in aanraking met de cultuur omdat het een groot deel uitmaakt van het dagelijkse leven van een Balinees. Het eiland telt wel duizenden tempels en het is zeker de moeite waard om een van deze tempels te bezoeken. Grote kans dat jij tijdens een bezoek aan een tempel een ceremonie, festival of optocht meepakt.

Als je tijdens jouw Bali reis meer van de cultuur wilt zien en beleven, is Ubud de perfecte plaats om te bezoeken. Ubud wordt gezien als het culturele centrum van het eiland. Tijdens een bezoek aan Ubud is het bijvoorbeeld leuk om een typische traditionele dans bij te wonen zoals de Barong of Kecak dans.

Vakantie Bali Vakantie Bali

Natuur to-do’s 

Bali heeft een prachtige natuur. Over heel het eiland zijn rijstvelden, jungles en schitterende stranden te vinden. Daarnaast zijn er veel mooie watervallen te vinden op het eiland. De hoogste waterval van Bali is de Gitgit waterval van wel 35 meter hoog. Gitgit trekt erg veel toeristen en het is er vaak erg druk. Daarom zijn de watervallen Tegenungan en Sekumpul ook echte aanraders. Hier is het minder druk waardoor je kunt genieten van de mooie natuur.

Overige natuur tips: Devil’s tear, Monkey Forest (of bekend als de Monkey Pass), rijstvelden bij Jatiluwih en vulkaan Gunung Batur.

Vakantie Bali

Mooiste stranden van het eiland

In Bali is er voor ieder wat wils. Ben je meer van rustige stranden? Ga dan naar het noorden toe. Hier zijn vooral zwarte (lava) stranden. Maar voor het ultieme vakantiegevoel reis je naar het zuidelijke deel van het eiland. Hier vind je de mooiste stranden zoals Nusa Dua, Balangan, Padang Padang en Uluwatu. Naast lekker op het strand liggen, zijn deze stranden ook dé perfecte surfspots van Bali.

vakantie Bali

Verblijf op Bali

Bali is niet alleen een heel mooi en divers eiland, maar vergeleken met Nederland is het leven hier ook nog eens erg goedkoop! Het eiland is het gehele jaar te bezoeken, maar de beste reistijd is tussen april en oktober.

Wil je goedkoop naar Bali? Wij bieden verschillende reizen aan naar dit betoverende eiland. Onze hotel toppers zijn:

Kortom, Bali is een absolute droombestemming die op iedereens bucketlist hoort te staan!

Lees ook

  • Ontdek het gastvrije Thailand!Ontdek het gastvrije Thailand! Thailand is een veelzijdig en kleurrijk land, waar zowel cultuur- als strandliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Met waanzinnige culturele hotspots en schitterende stranden is het niet gek […]
  • Jamaica: sunshine, rum & reggae!Jamaica: sunshine, rum & reggae! Jamaica: veelzijdig & kleurrijk! Dit eiland is werkelijk een parel in het Caribisch gebied. Naast rum & reggae heeft Jamaica nog véél meer te bieden! De indrukwekkende natuur biedt […]
  • 9 redenen voor een vakantie Spanje9 redenen voor een vakantie Spanje Het is je misschien wel bekend dat Spanje één van de meest favoriete vakantiebestemmingen van vele vakantiegangers is. Maar waarom is Spanje nou zo’n populaire bestemming? Wij hebben de 9 […]

Reacties

reacties