Zin in vakantie? Overtuig je partner! » Prijsvrij.nl

Wil je partner niet op vakantie omdat het zomaar kan zijn dat hij ooit een financiële tegenvaller krijgt? Of omdat het kan gebeuren dat de hond ziek wordt? En wat nou als jullie het vliegtuig niet halen omdat er wegwerkzaamheden zijn? Allemaal erg vervelende scenario’s, maar vooral allemaal erg onzinnig.

Herken jij deze slechte (want wees eerlijk, elk excuus om niet op vakantie te gaan is slecht) excuses van je partner? Lees hier wat tips om je partner te overtuigen om toch jouw welverdiende vakantie waar te maken!

5 redenen voor vakantie - zin in vakantie?

1. De partner die geld wil (be)sparen

We vinden het allemaal fijn om geld te hebben en om te sparen, maar wat heb je er aan als je er niks mee doet? En wat is nou belangrijker: een geweldige herinnering om samen te delen of een paar cijfers op je bankrekening? Vooral de uitspraak ‘geld maakt niet gelukkig’ mag je best laten vallen. In het ergste geval kun je altijd nog dreigen met het geld besparen op de dingen die je partner belangrijk vindt. Dat zeggende, het gezegde ‘geven en nemen’ is misschien ook wel handig om in je achterhoofd te houden. Hier kun je alvast zoeken naar goedkopere vakanties om voor te stellen aan je partner, we hebben de resultaten speciaal voor jou gesorteerd op prijs van laag naar hoog. Een niet al te dure vakantie is toch een mooie middenweg?

2. De partner die zijn vrije dagen niet aan vakantie wil opmaken

Waar dan wel aan? Aan een dagje uitslapen of een leuk uitstapje maken? Misschien is het dan handig even uit te leggen waar een zonvakantie ook alweer om draait: tot rust komen, leuke uitstapjes maken en verder vooral doen waar je zin in hebt.

3. De partner die zegt dat ‘het waarschijnlijk toch niet zal mogen van zijn baas’

Zonder het woord ‘waarschijnlijk’ kon je je partner nog wel serieus nemen, maar dit is wel een erg gemakkelijke uitspraak om jouw geweldige idee van tafel te vegen. Laat merken dat je het hier niet mee eens bent: “Als we voortaan gaan werken met aannames, dan neem ik aan dat wij over een paar weken vertrekken naar de zon!”

4. De partner die zich blijkbaar niet kan voorstellen hoe geweldig een vakantie kan zijn

Dat kun je heel simpel verhelpen. Met wat beeldmateriaal kom je al heel ver. Leuke filmpjes en foto’s van topbestemmingen en hopelijk zit je dan binnenkort al in het vliegtuig. In het ergste geval kun je dagelijks reisfolders laten slingeren door het huis, dan krijgt je partner de keuze om het of op te ruimen of gewoon toe te geven aan jouw zin in vakantie. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je partner er ook echt zin in heeft, maar zoals je zelf ook wel weet komt de zin wel eenmaal aangekomen op bestemming.

5. De partner met de mooie uitstellende woorden ‘Dat komt later wel…’

Weg is weg, vol is vol, op is op. Het zou zomaar kunnen dat je ideale vakantie dan al niet meer beschikbaar is, dus later komt het dan niet meer. Daarnaast, jij stelt de dingen die voor je partner belangrijk zijn toch ook niet uit? Oké misschien soms, maar als het gaat om vakanties moet je partner toch wel begrijpen dat je daar dan ook echt aan toe bent als je erover begint. Eventueel overdrijven waarom je het zo hard nodig hebt, klein beetje medelijden opwekken kan wonderen doen!

6. De partner die alleen te overtuigen lijkt door in te spelen op gevoel

Zoals hierboven al is gezegd, soms is het nodig een andere aanpak te kiezen. Als normaal vragen en overtuigen niet werkt, dan is er soms geen andere optie dan er een gevoelskwestie van maken. Mocht huilen de allerlaatste optie zijn, dan kun je altijd nog een ui snijden om die tranen even lekker te laten vloeien! Waar een ui wel niet goed voor kan zijn.

7. De partner die alleen kan denken ‘we hebben kinderen, dan kunnen we toch niet op vakantie?’

Ooit gehoord van kindvriendelijke vakanties? Daar doet het personeel er zoveel mogelijk aan om het de kinderen naar de zin te maken, zodat ouders zich even kunnen bezighouden met ontspannen en ‘niets doen’. Denk aan miniclubs, kinderopvang en speeltuinen waar ze zich kunnen vermaken met andere kinderen. Geen zin in een kindvriendelijke vakantie, maar echt toe aan een adults only vakantie? Ja, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat ze alleen achter worden gelaten. Dus ja, er moet wat extra geregeld worden. Maar waar een wil is, is een weg! Drop ze bij opa en oma of bij de lievelingstante van de kids, dan voelt het ook voor hen aan als een beetje vakantie!

8. De partner met geen van bovengenoemde redenen, maar die nog niet overtuigd is

Tag je partner maar gewoon in dit bericht, dan blijkt in ieder geval in wat voor vervelende situatie jij je bevind. We zijn dan wel heel benieuwd wat de andere redenen zijn waarom partners tegenstribbelen voor een vakantie. Wij kunnen ons daar eerlijk gezegd maar moeilijk iets bij voorstellen.

GELUKT?
Is het dan nu eindelijk gelukt om je partner te overtuigen? Zoek dan hier maar snel naar je ideale vakantie, voordat je partner zich bedenkt!

Niet gelukt?
Nog steeds niet gelukt? We willen niet zeggen dat je een lastige partner hebt, maar eerlijk: het lijkt er wel op. Aan de andere kant: in sommige situaties zal je helaas moeten accepteren dat het echt niet mogelijk is om samen met je partner op vakantie te gaan, dan kun je misschien toch beter kijken naar andere mogelijkheden zoals een korte stedentrip.
Desalniettemin kun je altijd nog met je beste vriend of vriendin op vakantie gaan of even lekker tot jezelf komen door alleen op vakantie te gaan! Zeker weten dat je partner spijt krijgt na het zien van jouw geweldige vakantiefoto’s. En wat het voordeel daarvan is? De volgende keer heb je onze hulp niet meer nodig, dan wil je partner niets liever dan er deze keer wel bij zijn!

Lees ook

  • Costa Brava: 14 vakantieherinneringenCosta Brava: 14 vakantieherinneringen Deze typische vakantieherinneringen herkent iedereen die vroeger wel eens op vakantie is geweest naar de Costa Brava. 1. Inpakstress Het begint allemaal bij het inpakken van de […]
  • Gezond en fit tijdens je vakantieGezond en fit tijdens je vakantie Het hele jaar gewerkt voor jouw beach-body? Tijdens je vakantie kun je dit lichaam gewoon in stand houden en kom jij niet met extra vakantiekilo's thuis. Volg enkele simpele stappen en ben […]
  • Welk vakantietype ben jij?Welk vakantietype ben jij? Voor iedereen die weleens op vakantie gaat is het een populaire bezigheid: je mede-vakantiegangers bekijken. Niks om je voor te schamen want we doen het allemaal, en dat is ook logisch […]

Reacties

reacties