welke vakantietype ben jij?

Welk vakantietype ben jij?

Voor iedereen die weleens op vakantie gaat is het een populaire bezigheid: je mede-vakantiegangers bekijken. Niks om je voor te schamen want we doen het allemaal, en dat is ook logisch want je komt gedurende je reis een hoop kleurrijke persoonlijkheden tegen. In deze blog daarom een overzicht van de meest hilarische vakantietypes; van de hyperactieve wandelaar tot de altijd verbrande reiziger. Herken jij je vrienden, familie of geliefde in een van deze types? Of durf je met enige zelfspot toe te geven dat jij stiekem toch ook in een hokje te plaatsen bent?

De hyperactieve wandelaar

vakantieganger aan het wandelen

Deze reiziger is altijd actief en zal niet snel stil op een bedje aan het strand gaan liggen. Hij of zij is altijd druk bezig met het maken van lange wandelingen, maar alleen als ze geen berg aan het beklimmen zijn natuurlijk! Deze vakantieganger is namelijk vooral op zoek naar avontuur door ongewone en onverwachte ervaringen. Daarnaast moet de hele vakantie volgeboekt staan met activiteiten en hebben de wandelschoenen meestal prioriteit bij het inpakken van de koffer!

De overenthousiaste zonaanbidder

vakantieganger in het zwembad

Deze reiziger is altijd te vinden in een all-inclusive hotel. Heerlijk 2 weken op hetzelfde resort zwemmen, 24/7 kunnen eten en lekker flaneren. Tijdens de vakantie wordt er juist niet veel ondernomen en wordt er voornamelijk langs het zwembad of aan het strand gelegen. Na een jaar hard werken is het eindelijk tijd voor wat rust en ontspanning. Het fijne idee dat alles toch al betaald is: heaven! Tip: Geniet van elk moment op vakantie.

De dansende feester

Deze reiziger houdt wel van een feestje. Het gaat hier vaak om jongeren die op reis gaan voor een weekje feesten in het buitenland om hier natuurlijk de gaafste locaties met internationale DJ’s te bezoeken. Er wordt eigenlijk niks anders gedaan dan ’s avonds feesten en overdag op het strand je roes uitslapen. Al kan dat ook prima met een stedentripje waar je elke avond lekker op stap gaat na het bekijken van de lokale bezienswaardigheden.

De kalme onderhandelaar

De zakenreiziger kent iedereen wel. Je herkent ze aan de chique pakjes met trolleys. Vaak zijn ze druk aan de telefoon of zitten ze met een laptop te werken. Van de vertrekluchthaven tot het einde van de “vakantie” blijven ze in hun rol. Daarbij komen ze rustig en kalm over, maar reken erop dat het er tijdens zware onderhandelingen soms wat heftiger aan toe gaat.

De charmante zonaanbidder

vakantiegangers op het strand

Je kent dit vakantietype vast en zeker wel! De oudere reizigers die vaak een lange tijd in het buitenland overwinteren om de koude Nederlandse winter over te slaan. Het belangrijkste is lekker genieten van de zon door veel buiten te doen, te relaxen, bijna elke avond uit eten te gaan en natuurlijk extreem bruin te worden. Samen met een groepje ouderen op pad of juist heerlijk met zijn tweeën de hele dag niks doen.

De romantische vakantieganger

stelletje op de scooter

Het grootste deel van vakantiegangers bestaat uit stelletjes. Tijdens de vakantie kunnen deze romantisch aangelegde reizigers eindelijk weer echt tijd voor elkaar nemen en het drukke leven even on hold zetten. Soms wellicht iets te veel, door overal in het openbaar lekker uitgebreid klef te staan doen. Herkenbaar? Achja, wat is het toch heerlijk als je verliefd bent en samen op vakantie kunt genieten van de prachtige omgeving en het mooie weer.

De chille zwemmer

Deze reiziger is een backpacker die graag de wereld wil ontdekken. Na de studie en voor het échte werkleven begint nog even op reis. Ze zijn alleen op reis of ontmoeten een groep waarmee ze verder reizen.  Daarnaast natuurlijk een backpack op de rug met weinig kleding maar veel chill kleding om gemakkelijk rond te reizen. Van die pyjama-achtige broeken, want die zitten zo lekker.

De speciale eter 

stelletje aan het eten

Deze reiziger is gek op lekker eten. Wat is er nu leuker dan de specialiteiten uit verschillende landen te proeven? Heerlijk op vakantie uit eten om de lokale specerijen te proberen, of deze specerijen in een typische supermarkt te kopen en zelf eens een poging te wagen. Eenmaal terug in Nederland moet je natuurlijk weer even goed sporten, maar je hebt dan wel een héérlijke vakantie gehad. Tip: check voorafgaand aan je vlucht of je aankopen mee terug mogen, niet alles mag mee in het vliegtuig.

De gekste alleskoper

vakantieganger opzoek naar souvenirs

Deze naam spreekt eigenlijk voor zich: de gekste alleskoper. Op vakantie zijn er talloze souvenirwinkels en deze reiziger zal van elk land een paar souvenirs mee naar huis willen nemen. Staat weer de hele toiletschouw vol… En niet te vergeten is het van belang dat er natuurlijk overal gestopt wordt om even een kijkje te nemen in dezelfde soort winkel met dezelfde soort artikelen. Kijken, kijken, niks kopen? Voordat je op vakantie gaat nog spullen nodig? Neem een kijkje in onze webshop, nu met extra korting.

De hysterische cultuursnuiver

cultuur foto sagrada familia

Deze reiziger zal geen museum of kerk voorbij lopen zonder er even naar binnen te stappen en een kijkje te nemen! Vóór de vakantie is er al een volledige lijst met interessante bezienswaardigheden samengesteld en deze moeten allemaal bezocht gaan worden. Deze reiziger wordt hysterisch enthousiast van alles wat met cultuur te maken heeft. Een groot voordeel voor de minder geïnteresseerde mede-reiziger: zo leer je wel goed de bestemming kennen.

De altijd verbrande reiziger

De altijd verbrande reiziger wordt, hoe vaak er ook wordt ingesmeerd, altijd toch weer zo rood als een kreeft. Daarom wordt er (op de eerste dag na misschien) tijdens de vakantie eigenlijk alleen maar onder een parasol gelegen en gezwommen met een T-shirt aan. Hoe vervelend! Maar ach, op vakantie hoor je niet te klagen. Tip: gebruik factor 50 en smeer je iedere 2 uur in!

De blije drinker

vakantiegangers drinken een drankje

Deze reiziger is altijd wel in voor een babbeltje met andere reizigers of de locals. Heerlijk kletsen over de vlucht of over het prachtige weer. Zit iedereen daarop te wachten? Waarschijnlijk niet, maar wees dan in ieder geval blij dat je met een blije drinker te maken hebt en niet met een boze. Een vakantie is natuurlijk wel dé tijd om vrolijk en sociaal te zijn. Je bent immers op vakantie, geniet!

 

Herken jij jezelf in een van de vakantietypes? Of herken je een van de types in je omgeving? Uiteindelijk maakt het natuurlijk helemaal niet uit welk vakantietype je bent. Ga vooral lekker op vakantie hoe jij wilt, geniet en laat het hectische leven even rusten! Boek nu je voordeligste reis bij Prijsvrij met de Hallo Herfstweken korting en ga nog even richting de zon.

Lees ook

  • Zo overleef je Blue MondayZo overleef je Blue Monday Blue Monday, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. Jouw goede voornemens zijn misschien al uitgesteld tot volgend jaar en de zomer is nog zó ver weg... Op Blue Monday mag je je […]
  • Zin in vakantie? Zo overtuig je je partner!Zin in vakantie? Zo overtuig je je partner! Wil je partner niet op vakantie omdat het zomaar kan zijn dat hij ooit een financiële tegenvaller krijgt? Of omdat het kan gebeuren dat de hond ziek wordt? En wat nou als jullie het […]
  • 14 typische vakantieherinneringen over de Costa Brava14 typische vakantieherinneringen over de Costa Brava Deze typische vakantieherinneringen herkent iedereen die vroeger wel eens op vakantie is geweest naar de Costa Brava. 1. Inpakstress Het begint allemaal bij het inpakken van de […]

Reacties

reacties