Veilig zonnen doe je zo!

Vrijwel iedereen houdt van een terrasje pakken, naar het strand gaan, tuinieren in de achtertuin of lekker relaxen in het park. Maar er is toch niets fijner dan ook nog eens een bruin tintje te krijgen tijdens deze zomerse activiteiten?

Dat verbranden niet goed voor je is, weet iedereen uiteraard wel. Maar hoe voorkom je dat je niet verbrand en nog beter; waar moet je dan op letten om het te voorkomen? Door onder andere onze Swim To Fight Cancer, is dit onderwerp de afgelopen weken bij ons onder de aandacht gebracht. Onbeschermd zonnen kan nare gevolgen hebben  waaronder verbranding of rimpels. Hierbij dus ook voor jullie enkele goede tips om veilig te zonnen!

1. Royaal smeren

De belangrijkste tip voor het voorkomen van verbranding is, veel en meerdere keren insmeren met zonnebrandcrème. Vaak wordt er gedacht dat één keer insmeren genoeg is voor de rest van de dag. Dit is echter niet zo. Om de zonnebrand goed z’n werk te laten doen, moet je elke 2 uur jezelf opnieuw insmeren. De juiste hoeveelheid om je hele lichaam in te smeren is de hoeveelheid zonnebrand in een borrelglaasje. De benaming ‘waterproof zonnebrand’ is schijnveiligheid. Denk dus niet dat je nog goed beschermd bent tegen de zon na het zwemmen. De bescherming gaat namelijk altijd achteruit en al helemaal als je in het water bent geweest.

2.  UVA- en UBA- straling belangrijk

Het eerste waar op gelet wordt bij het kopen van zonnebrand is de factor, ofwel de SPF (Sun Protection Factor). Maar wist je dat UVA- en UVB- straling net zo belangrijk is als de SPF-factor? UVA dringt namelijk dieper door in de huid en een gevolg daarvan is huidveroudering. UBA is de straling waardoor je verbrand. Daarom is het van belang dat je een zonnebrandcrème koopt die zowel UVA als UVB beschermt.

3. Factor 15 of factor 50?

De grote vraag is altijd: welke factor moet ik gebruiken? De factor bepaalt de mate van bescherming voor je huid, dus hoe hoger hoe beter. Welke factor je moet gebruiken is ook afhankelijk van je huidtype. Heb je een hele lichte huid smeer dan tenminste factor 30 op, heb je een donkerdere huid dan kan factor 15 al volstaan. De huid van kinderen is gevoeliger voor verbranding door de zon, gebruik hiervoor dan ook ongeacht het huidtype minimaal SPF 30. Belangrijk om te weten is ook dat geen enkele zonnebrandcrème je 100% beschermt van de zon. Wees dus altijd alert en zorg goed voor jezelf.

Veilig zonnen doe je zo_Factor

4. Gebruik geen zonnebrand van vorig jaar

Zonnebrandcrème, zonnemelk of zonnebrandolie hou je eigenlijk altijd wel over aan het einde van de vakantie. Zonde om weg te gooien denk je dan. Dit is echter wel het beste, de houdbaarheid van deze zonnebeschermingsproducten is namelijk beperkt. Elk jaar halveert de factor en daarmee neemt de kans op verbranding door de zon dus flink toe! Koop dus elk jaar nieuwe zonnemelk en bescherm jezelf goed!

5. Na het zonnetje

Als je de hele dag lekker op het strand hebt gelegen of gewoon in de achtertuin, is het belangrijk dat je jouw huid na de zon verzorgd. Smeer je huid goed in met een vette crème, met het liefst Aloë Vera. Dit zorgt ervoor dat je huid goed hersteld én je bruine kleur extra lang blijft zitten!

6. Toch verbrand?

Ben je toch verbrand? Zorg dat je veel water drinkt, om zo een zonnesteek te voorkomen. Smeer je extra goed in, bedek je huid en ga de schaduw in voor de dagen dat je nog rood bent. Pas ook op met douchen, té warm douchen zorgt voor een pijnlijke huid!

Met deze tips ben je helemaal op de hoogte en klaar voor de zon. Geniet er dus van en… veilig zonnen voor, tijdens en na je vakantie!

Veilig zonnen doe je zo

Lees ook

  • 7 Tips om je koffer in te pakken7 Tips om je koffer in te pakken Deze week is er een supergave SUITSUIT sale actie op onze webshop! Hoe handig is het dan om tips te hebben bij het inpakken van je koffer? Vaak is er te weinig ruimte of ontstaan er teveel […]
  • Slim je koffer inpakkenSlim je koffer inpakken Travelhaves.nl heeft ons super handige tips gegeven hoe jij het beste jouw koffer kunt inpakken voor je vakantie. Ingenieuze strategieën om licht te reizen, ruimte te besparen en om […]
  • Lekker slapen in het vliegtuig: 5 bruikbare tipsLekker slapen in het vliegtuig: 5 bruikbare tips Je kent het vast wel, je gaat op reis, je bent moe en je wilt lekker even slapen in het vliegtuig. Tot je grote teleurstelling lukt het iedere keer maar niet om in slaap te vallen. Teveel […]

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*