Mooiste stranden van Europa in 2018

De zomer is nog ver weg maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. Lees snel verder waar de beste en mooiste stranden van Europa zijn gelegen zodat jij weet waar jouw volgende zonvakantie écht naar toe moet gaan! Als je deze prachtige stranden ziet krijg jij gegarandeerd weer die heerlijke zomerkriebels en kan je weer lekker naar jouw volgende vakantie toeleven. Bekijk hier onze top 5!

1. Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

Dit prachtige strand ligt verscholen tussen de hoge en steile rotswanden en is een waar paradijs. Het parelwitte zand met kraakhelder water en de bijzondere ligging vormen dit tot een indrukwekkende bestemming. Het strand is bereikbaar met de boot en voor de waaghalzen kan je base jumpen vanaf de steile rotsen. Het strand wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd, vanwege het aangespoelde schip dat midden op het strand ligt. Ook kan je het strand van bovenaf bekijken op de hoge rotsen. Dit levert echt prachtige beelden op!

TIP: Navagio Beach is een erg toeristisch plekje en op drukke dagen komen er zo’n 6000 toeristen per dag. Het is dus verstandig om de drukke dagen te vermijden en je reis naar Zakynthos te boeken in het voorseizoen of naseizoen!

2. Rabbit Beach, Sicilië, Italië

Dit strand wordt door velen één van de mooiste stranden ter wereld genoemd. En jij kunt er, in ongeveer 2,5 uur vliegen, ook zijn! Voor snorkelaars en duikers is dit een perfecte plek. Je kan hier uren snorkelen of gewoon van de zon genieten. Zoals de naam je al doet vermoeden, leefde er vroeger veel konijnen op dit strand. Dit is tegenwoordig niet meer, wel kan je er de bijzondere en bedreigde karetschildpadden tegenkomen, ze leggen namelijk op dit strand hun eitjes.

Mooiste stranden - Rabbit beach

3. Zlatni Rat, Brač, Kroatië

Dit strand ligt op het eiland Brač, net voor de kust van Kroatië. Dit strand staat bijna altijd in de top drie van beste stranden van Europa. En wij snappen waarom! Het strand wordt gekenmerkt vanwege de vorm van de letter V, heeft een wit kiezelstrand en het topje van het strand veranderd voortdurend van positie. Dit heeft alles te maken met de stroming, golven en de wind.

Het is een erg lang en smal strand en er is altijd één kant windstil. Ideaal toch?! Als het je allemaal even te heet wordt of je bent aan het verbranden, ga dan lekker even onder een van de vele bomen op het strand liggen. Ben je klaar met luieren? Dan kan je het water in om een watersport te beoefenen. Er worden vele watersportmogelijkheden aangeboden op Zlatni Rat!

4. Spiaggia Rosa, Sardinië, Italië

Dit wordt ook wel het roze strand genoemd. Op de foto zie je al waarom, het zand is namelijk helemaal roze! We horen je al denken: hoe kan dit? De roze kleur wordt veroorzaakt door de duizenden stukjes gebroken koraal, kalksteen en schelpen. Ook toeristen vonden dit zand zó mooi dat ze vaak potjes met roze zand mee naar huis namen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom is het strand tegenwoordig gesloten voor publiek. Echter kan je via het water toch nog het strand zien. Er zijn veel excursies mogelijkheden zodat jij prachtige foto’s kunt maken van dit mooie strand op Sardinië.

5. Myrtos Beach, Kefalonia, Griekenland

Een zeer populair strand is Myrtos Beach. Dit prachtige witte strand gelegen in een baai met een helderblauwe zee zorgt voor een prachtplaatje. Het strand staat symbool voor Kefalonia en is dan ook op bijna iedere kalender en ansichtkaart te vinden. Zelfs de weg naar het strand toe is leuk. De kronkelende weg zit vol met haarspeldbochten en schitterende uitkijkpunten om zo de beste foto’s te kunnen nemen! Dit strand behoort zeker tot de mooiste stranden van Griekenland.

Ben je al fan geworden van een van deze stranden? Europa heeft er nog heel veel meer.. Bijvoorbeeld op Ibiza! Het prachtige Cala Nova strand is zeker de moeite waard en zorgt voor veel jaloersmakende foto’s wanneer je terug bent van vakantie.

Lees ook

  • Top 10 mooiste stranden in EuropaTop 10 mooiste stranden in Europa Wist je dat Europa over vele prachtige stranden beschikt? Misschien denk je eraan om af te reizen naar een verre bestemming om de mooiste stranden te ontdekken, maar die vind je dichterbij […]
  • Mooiste stranden van EuropaMooiste stranden van Europa Wie wil het nou niet? Wit zandstrand, met een azuur helderblauwe zee? In deze weblog nemen we je mee naar de mooiste stranden van Europa! Je zal merken dat niet alleen prachtige […]
  • Typische gerechten op vakantieTypische gerechten op vakantie Wat zijn de gerechten die je echt niet moet missen als je op vakantie gaat? Elk land heeft zijn of haar eigen gerechten die typisch voor het land zijn. Zoals gyros in Griekenland en paella […]

Reacties

reacties