Last van vliegangst? Lees hier onze tips tegen vliegangst!

Last van vliegangst? Dat is natuurlijk niet zo fijn. En met hevige vliegangst helpen zelfs de tips uit ons weblog ‘Vliegtips: wat te doen in het vliegtuig?’ waarschijnlijk niet om jouw vliegreis aangenamer te maken. Hieronder wat specifieke tips tegen vliegangst die je hopelijk zullen helpen om je vliegangst te overwinnen!

Vlieg App van StichtingValk

Mocht je last hebben van vliegangst, dan kun je de Vlieg App van StichtingValk downloaden. Deze app sleept je door de vliegreis heen met behulp van handige tips en ontspanningsoefeningen. De app heeft zelfs een mobiele therapeut (vooraf ingesproken) voor als je in paniek raakt! Daarnaast kun je eventueel ook een cursus of een training volgen om je angst te overwinnen.

Denk aan mensen die veel reizen

Een andere tip is om te denken aan mensen die veel vliegen, zoals popsterren en andere celebraties of misschien wel een bekende van je. Zij hebben al tig vliegreizen overleefd zonder problemen.

Autorijden gevaarlijker dan vliegen

Sta er ook bij stil dat de kans op een auto-ongeluk vele malen groter is dan dat er iets gebeurd met het vliegtuig. Tijdens jouw vlucht zijn er nog tienduizenden andere vliegtuigen in de lucht, het zou wel heel toevallig zijn als er net op jouw vliegdag en met jouw vliegtuig problemen zijn. Die kans is gewoon heel klein.

Ontspannen gezichtsuitdrukkingen om je heen

Wat ook kan helpen is om te kijken naar de gezichtsuitdrukkingen van de stewardessen en andere (zaken)reizigers. Zij zijn vaak al gewend aan de voor jouw onbekende geluiden en weten niet beter dan dat turbulentie heel normaal en over het algemeen ongevaarlijk is. De onbezorgde en ontspannen gezichtsuitdrukkingen kunnen je misschien helpen om minder last te hebben van je vliegangst.

De vliegreis is voor een goed doel: jouw welverdiende vakantie!

Bedenk je in ieder geval ten alle tijden waar je het voor doet: een heerlijke welverdiende vakantie!

Vliegangst - tips tegen vliegangst
Jouw welverdiende vakantie, een prima vooruitzicht!

Lees ook

  • Ik ga op vakantie en denk aan…Ik ga op vakantie en denk aan… De meivakantie is inmiddels in volle gang. Na deze tussendoor vakantie kijkt iedereen natuurlijk uit naar de zomervakantie! Helaas brengt dit ook voor velen de nodige vakantiestress met […]
  • Veilig zonnen doe je zo!Veilig zonnen doe je zo! Vrijwel iedereen houdt van een terrasje pakken, naar het strand gaan, tuinieren in de achtertuin of lekker relaxen in het park. Maar er is toch niets fijner dan ook nog eens een bruin […]
  • Waarom is een last minute voordelig?Waarom is een last minute voordelig? Wat is het toch heerlijk om, als je nog geen plannen hebt, eens last minute op vakantie te gaan. Nog even snel de zon opzoeken of naar je favoriete vakantiebestemming. Dat kan allemaal als […]

Reacties

reacties