Ik ga op vakantie en denk aan…

De meivakantie is inmiddels in volle gang. Na deze tussendoor vakantie kijkt iedereen natuurlijk uit naar de zomervakantie! Helaas brengt dit ook voor velen de nodige vakantiestress met zich mee. Je moeder, echtgenoot, vriend(in) of jijzelf hebt hier misschien wel mee te maken en dat maakt de voorpret voor een vakantie net wat minder leuk.

Dat is de reden dat we hier enkele handige tips voor je op een rijtje hebben gezet om je vakantie op een relaxte manier voor te bereiden. Naast de standaard vakantie paklijst staan hier dingen vermeldt waar je nog extra op dient te letten voordat je vakantie begint.

Geldig identiteitsbewijs

Allereerst is het belangrijk om te controleren of je paspoort/identiteitskaart nog geldig is. Voor sommige vakantiebestemmingen dient een legitimatiebewijs minimaal 6 maanden geldig te zin. Onze reserveringsafdeling kan je per bestemming informeren over de juiste geldigheid. Check dit van tevoren altijd nog even anders stopt je vakantie op de vertrekluchthaven en dat zou jammer zijn. In sommige gevallen kun je dan nog wel een noodpaspoort aanvragen maar dit brengt alleen maar extra kosten met zich mee.

Betaalpas

Ga je op vakantie buiten Europa? Dan dien je je betaalpas over te zetten naar ‘buiten Europa’. Tegenwoordig zijn alle betaalpassen standaard geblokkeerd buiten Europa, deze regeling voorkomt criminaliteit en is dus voor je eigen veiligheid. Dit is overigens gemakkelijk aan te passen via internet of per telefoon en is geheel kosteloos.

Summer vacation

Reis- en annuleringsverzekering

Tijdens een vakantie wil je onbezorgd kunnen genieten. Dit kan natuurlijk alleen als je weet dat je goed verzekerd bent. Veel reizigers beschikken al over een (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering. Mocht je dit nog niet hebben dan is het heel verstandig om deze verzekeringen bij te boeken bij je vakantie. Bij Prijsvrij.nl zijn deze verzekeringsopties bij Unigarant afgesloten. Bij medische kosten, ongevallen, bagage schade en annulering van je reis komen de reis- en annuleringsverzekering goed van pas.

Weersvoorspelling

Het is zeker geen slecht idee om van tevoren de weersvoorspellingen te bekijken van je vakantiebestemming. Het zou flink balen zijn als je alleen strandkleding bij je hebt terwijl het nét die ene week regent.

Applicaties

Er zijn duizenden vakantie app’s te downloaden vóór, tijdens of na je vakantie. Maar dit zijn volgens ons de vier handigste applicaties:

  • Reislogger, met deze app kan je reisblogs schrijven en onbeperkt foto’s uploaden zodat je laptop een overbodige luxe is tijdens je vakantie.
  • Triposo, of wel de digitale versie van Lonely Planets. De Lonely Planets zijn natuurlijk prachtig voor op reis en in de boekenkasten maar kosten redelijk veel geld. De app Triposo is gratis te downloaden. Met deze app ben je op de hoogte van alle ins en outs op jouw vakantiebestemming.
  • SOS op reis; een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Met deze app zet je de lokale alarmdiensten onder speeddial. Daarnaast staan ook de nummers van Nederlandse banken, telecomproviders en verzekeringsmaatschappijen vermeld.
  • Citymaps2Go; deze app bevat kaarten voor honderden bestemmingen. Als je deze thuis al download kun je ze op de bestemming gebruiken zonder dat je daarvoor internet nodig hebt!

Er zijn nog enkele kleine dingen die altijd handig zijn tijdens je vakantie en die meestal vergeten worden, namelijk: een set speelkaarten, een kofferweger en een wereldstekker. Een kofferweger is makkelijk compact mee te nemen en is handig voor het voorkomen van overgewichtkosten van je bagage.

Na het lezen van deze voorbereidingstips is stress nergens meer voor nodig. Het enige wat je nog te doen staat is GENIETEN!

Lees ook

  • Last van vliegangst? Lees hier onze tips tegen vliegangst!Last van vliegangst? Lees hier onze tips tegen vliegangst! Last van vliegangst? Dat is natuurlijk niet zo fijn. En met hevige vliegangst helpen zelfs de tips uit ons weblog ‘Vliegtips: wat te doen in het vliegtuig?’ waarschijnlijk niet om jouw […]
  • Veilig zonnen doe je zo!Veilig zonnen doe je zo! Vrijwel iedereen houdt van een terrasje pakken, naar het strand gaan, tuinieren in de achtertuin of lekker relaxen in het park. Maar er is toch niets fijner dan ook nog eens een bruin […]
  • 7 Tips om je koffer in te pakken7 Tips om je koffer in te pakken Deze week is er een supergave SUITSUIT sale actie op onze webshop! Hoe handig is het dan om tips te hebben bij het inpakken van je koffer? Vaak is er te weinig ruimte of ontstaan er teveel […]

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*