De beste snorkel- en duikbestemmingen

Altijd al eens willen duiken of snorkelen op vakantie, maar niet weten waar je naar toe moet gaan? In deze blog worden de allerbeste en mooiste duikplekjes voor je uitgezocht. Hoe heerlijk is het om het onderwaterleven te beleven! Op vakantie gaan en dat er dan een nieuwe wereld voor je open gaat…Het lijkt wel een aquarium! Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Curaçao

Curaçao is een walhalla voor duikers, maar of het nu Curaçao, Aruba of Bonaire is, je kunt sowieso fantastisch duiken in het Caribische gebied. De riffen liggen heel dicht bij de kant  waardoor je dichtbij al gelijk lekker kunt snorkelen. Je kunt ook duiken in de prachtig heldere, blauwe wateren. Er zijn veel kleine, gekleurde tropische vissen en je kunt soms ook schildpadden zien zwemmen! Tip: Westpunt is een prachtige locatie om te duiken.

Egypte

In Egypte heb je een van de mooiste duikbestemmingen: de Rode Zee. Tijdens het duiken kom je veel koraal en tropische vissen tegen. In Marsa Alam kun je zelfs met wilde dolfijnen zwemmen en in Sharm el Sheik kun je een duik maken bij het wrak van de SS Thistlegorm. Gewoon zelfs wat geschiedenis bij het duiken! Hoe gaaf? Of ga je rustig samen met je kinderen snorkelen? Dan kun je wel wat handige en leuke items gebruiken om mee te nemen, zoals deze swim-fin die je in onze webshop kan bestellen.

Lanzarote

Wist je dat Lanzarote een van de beste bestemmingen is om te duiken in Europa? Daarnaast kun je bij de andere Canarische eilanden ook goed duiken. Het water is namelijk het hele jaar door een fijne temperatuur. Bovendien is er ook een groot aanbod van grotten, kliffen en veel soorten vissen. De bekendste plek om te snorkelen en duiken is Isla Graciosa, voor de noordkust van het eiland!

Malediven

De Malediven staat bekend om de mooie, witte stranden en de azuurblauwe wateren. Hoe mooi is het als je daar kan snorkelen of duiken? In de Indische Oceaan liggen maarliefst 1200 kleine koraaleilandjes, wat een prachtig onderwateruitzicht geeft. Veel resorts hebben eigen steigers waardoor je vanuit je accommodatie zo in de zee bent om te snorkelen of duiken. Wil je er mooi bijlopen in een van onze schitterende badmodes? Neem dan een kijkje in de webshop.

Opzoek naar een mooie waterbungalows op de Malediven? Lees dan deze blog.

Bali

Rondom Bali kun je veel duiken en kom je prachtige vissen, roggen, koraal, schildpadden en zelfs haaien tegen. Vooral het koraal is bijzonder, omdat Indonesië in de koraaldriehoek van Zuidoost-Azië ligt waardoor je er het grootste deel van de koraalsoorten kunt zien. Bovendien is het mogelijk om het hele jaar door te duiken! Tip: de watertemperatuur verschilt dan natuurlijk wel per duikplek doe het kan geen kwaad om vooraf even onderzoek te doen.

Thailand

Net als Bali heeft ook Thailand prachtige duiklocaties. Je kijkt je ogen uit door de tropische vissen, haaien en het koraal. Het eiland Koh Tao is al jarenlang bekend als een populaire duikbestemmingen, daar moet je dus zeker ook een kijkje nemen! Voor het oefenen met duiken zijn er ook verschillende duikscholen.

Hoe heerlijk is het om niet alleen de bestemming te ontdekken maar ook de prachtige onderwaterwereld? Duiken is namelijk leuk, spannend en voor iedereen. Ook is snorkelen een goed alternatief!  Wil je je vakantie boeken naar een van deze bestemmingen, neem dan een kijkje op de website.

Lees ook

  • Vakantie inpaklijstVakantie inpaklijst Ga je dit jaar op reis, maar weet je niet goed wat je moet meenemen? Lees dan deze blog! Zo kom je te weten wat je niet moet vergeten! Sorry, ik zit nog een beetje in de Sinterklaas mood. […]
  • 7 Tips om je koffer in te pakken7 Tips om je koffer in te pakken Hoe handig is het om tips te hebben bij het inpakken van je koffer? Vaak is er te weinig ruimte of ontstaan er teveel kreukels, maar wij gaan jullie daarbij helpen. Met deze tips kun je je […]
  • Slim je koffer inpakkenSlim je koffer inpakken Heb jij ook altijd een beetje moeite om je koffer goed in te pakken? Te weinig ruimte en gekreukelde spullen? In deze blog ontdek je ingenieuze strategieën om licht te reizen, ruimte te […]

Reacties

reacties