7 Tips om je koffer in te pakken

Deze week is er een supergave SUITSUIT sale actie op onze webshop! Hoe handig is het dan om tips te hebben bij het inpakken van je koffer? Vaak is er te weinig ruimte of ontstaan er teveel kreukels, maar wij gaan jullie daarbij helpen. Met deze tips kun je je koffer beter inpakken en is er zelfs ruimte om kleding mee te nemen vanuit je vakantie bestemming. Mooi is dat hé?

1. Oprollen

Oprollen is het geheim! Door kleding op te rollen bespaar je ruimte en gaat het ook minder snel kreukelen. Of je nu een harde koffer of een zachte tas hebt, je kunt meer spullen meenemen en je kunt je kleding op vakantie meteen aan. Handig toch?

2. Plastic zak

Ik hoor je al denken. Een plastic zak? Nee niet voor vuile was… maar om kreukels tegen te gaan. Onderop leg je een plastic tas, gevolgd door een kledingstuk. Daarna leg je weer een plastic tas op de kleding. Op deze manier ontstaan er door de gladde oppervlakken geen kreukels.

3. Strategisch

Valt jouw koffer ook weleens om? Begin de volgende keer met de zware items aan de kant van de wieltjes om te voorkomen dat hij gaat wankelen. Daarna kun je het beste losse spullen onderop erbij leggen, dan de opgerolde kleren en tot slot de grote stukken zoals truien of jassen. Ga je naar een lekker warm land dan hoeft dat natuurlijk niet.

4. Pak licht

Niets is vervelender dan een te zware koffer. Sta je bij de balie, moet je koffer open om spullen in je handbagage of bij je partner erbij te doen. Pak daarom licht! Broeken of rokken kun je meerdere keren dragen, dat is geen schande. Kies ook de schoenen die het makkelijkste zitten zodat je die het meeste aan kunt doen. En natuurlijk chique hakken of schoenen voor ’s avonds.

5. Tip van Sammy

Wat mij altijd helpt is je kleding indelen. Daar bedoel ik mee dat je setjes maakt voordat je je kleding in een koffer legt. Op een kort spijkerbroekje kunnen bijvoorbeeld meerdere shirtjes voor overdag. ’s Avonds draag je weer andere kleding dan combineer je de rokken weer met meerdere bloesjes,  daarbij leg je ook je jurken. Op die manier is je koffer logischer ingedeeld, scheelt het kleding meenemen en ook is het makkelijker als je je kleding zoekt. Het is dan net een mini kast!

6. Packing cube

Nog een tip is het gebruiken van een organizer voor je koffer: een packing cube. Zo kun je je koffer goed organiseren en kun je makkelijk sorteren. Shirts, sokken, toiletartikelen en de rest kun je gescheiden inpakken. Je kunt er alleen de linker of rechterzijde van de koffer mee vullen maar je kunt natuurlijk ook meerdere packing cubes in je koffer doen. Deze packing cubes zijn ook handig voor de backpackers onder ons. Bij Travelhaves kun je de packing cubes kopen!

7. Vacuüm zakken

Pak je ondanks al deze tips nóg te veel, dan raden wij je aan een vacuüm zak te kopen. De vacuüm zakken zijn een ruimtebesparende oplossing; je zuigt de lucht eruit en verpakt je spullen zo super compact! Daardoor creëer je meer ruimte en zijn je spullen ook nog eens beschermt tegen stof en vocht.

Gaat het inpakken je nu beter af? Met deze tips is je koffer goed, snel en verdeeld ingepakt. Boek je vakantie nu naar je favoriete stedentrip of naar de winterzon via Prijsvrij! Voor dat je op vakantie gaat wil je natuurlijk ook een koffer met korting kopen via de webshop van Prijsvrij.

Lees ook

  • Slim je koffer inpakkenSlim je koffer inpakken Travelhaves.nl heeft ons super handige tips gegeven hoe jij het beste jouw koffer kunt inpakken voor je vakantie. Ingenieuze strategieën om licht te reizen, ruimte te besparen en om […]
  • Veilig zonnen doe je zo!Veilig zonnen doe je zo! Vrijwel iedereen houdt van een terrasje pakken, naar het strand gaan, tuinieren in de achtertuin of lekker relaxen in het park. Maar er is toch niets fijner dan ook nog eens een bruin […]
  • Vakantie inpaklijstVakantie inpaklijst Ga je dit jaar op reis, maar weet je niet goed wat je moet meenemen? Lees dan deze blog! Zo kom je te weten wat je niet moet vergeten! Sorry, ik zit nog een beetje in de Sinterklaas mood. […]

Reacties

reacties