Verliefd stel kijkt uit op prachtig strand

12x de grootste vakantie irritaties, heb jij hier ook last van?

Is op vakantie gaan ook jouw grootste hobby? Die van ons in ieder geval wel. Heerlijk relaxen, zwemmen, genieten van het lekkere weer en vooral geen verplichtingen! We love it! Ondanks dat je helemaal geniet is een kleine irritatie niet te vermijden. Daarom hebben wij de meest voorkomende ergernissen op vakantie voor je op een rijtje gezet! Gedeelde smart is namelijk halve smart. De irritaties kunnen al beginnen voordat je überhaupt op vakantie bent. Om te beginnen kun je je in het vliegtuig al irriteren aan de kleinste dingetjes:

1. Huilende baby’s

Wie vindt dit nu niet vervelend? Je hebt net een stoel gekregen waar een huilende baby achter zit. De hele vlucht doe je geen oog dicht omdat de baby continu huilt, zo vervelend! Voor de ouders overigens nog veel vervelender, aangezien alle reizigers hen erop aankijken. Maargoed, gelukkig heb je hier maar 1x (of met een beetje pech 2x) last van tijdens je reis. De ouders ervaren dit waarschijnlijk iedere nacht, dus kop op!

huilende baby

2. Stoelschoppers

In het vliegtuig zit er een kind achter je die de hele vlucht tegen je stoel aan het schoppen is, of een grote man die 10x tegen je stoel aan botst. Je gaat je er steeds meer aan irriteren en stapt straks met een flinke dosis rugpijn uit het vliegtuig. Kom jij in zo’n situatie terecht? Geef dit dan op een vriendelijke manier aan. Met een beetje geluk heeft de stoelschopper het fatsoen om de rest van de vlucht wat meer rekening met je te houden. Dat voorkomt een hoop frustratie!

3. Brede buurman

Vaak zit je in het vliegtuig naast familie, vrienden of een geliefde. Als je te laat een stoel reserveert kan het echter zijn dat je naast een onbekende komt te zitten. En er is niets vervelender dan een onbekende buurman die de hele armleuning opeist en veel te breed zit. Vreselijk!

Vlucht overleeft en eindelijk aangekomen in het hotel? Gelukkig! Helemaal blij dat de vlucht erop zit en je fijn naar je nieuwe, schone kamer kan.

4. Kamer nog niet klaar

Hotelgasten moeten meestal voor 11:00 uur uitchecken en de kamers worden daarna pas schoongemaakt. Zo vervelend wanneer je dan juist ’s ochtends vroeg in het hotel aankomt na een lange vlucht. Tip: stop wat badkleding in je handbagage zodat je alvast een duik kan nemen in het zwembad.

schreeuwende acteur

5. Vieze kamers

Eenmaal aangekomen in de kamer is deze ondanks de schoonmaak waar je net op hebt gewacht nog steeds een beetje vies. De badkamer is niet goed schoongemaakt, de lakens hebben vlekken en de vloer is ook niet goed schoon. Wat nu? Paniek!? Moet je weer naar de receptie om een nieuwe kamer te vragen. Is er wel een andere kamer vrij? Dan krijg je misschien ineens een nog betere en grotere kamer dan die je al had. Fjiew!

Nadat je bent ingechecked is het dan eindelijk tijd voor een dagje zee of zwembad. Op dat moment liggen er natuurlijk ook weer een aantal potentiële vakantie irritaties op de loer, die voor iedereen zeer herkenbaar zijn.

6. Gereserveerde ligbedjes

Ten eerste mág je de bedjes vaak niet eens reserveren en ten tweede komen deze vakantiegangers vaak pas aan het einde van de middag opdraven om op hun “gereserveerde” bedje te gaan liggen. Hoe vervelend!

7. Irritante strandverkopers

Lig je eindelijk rustig op het strand, komen die irritante verkopers weer. Ze schreeuwen het hele strand bij elkaar en ze dringen zich voortdurend aan je op om maar iets te kunnen verkopen. Nee! Wij hoeven die lelijke nep zonnebrillen en zelfgemaakte armbandjes niet…

8. Handdoek uitkloppen op het strand

Een heerlijke dag op het strand gehad. Lekker gezwommen, goed ingesmeerd en in de zon gelegen. Zijn er natuurlijk altijd mensen die eerder het strand verlaten en lekker uitgebreid hun handdoek gaan uitkloppen. Terwijl jij je net nog een laatste keer hebt ingesmeerd, dus blijft het zand lekker plakken. #fijn #hallozandwolk

Even opfrissen want dat is wel nodig na deze dag en hup naar het diner. Dan komen de volgende irritaties alweer naar boven:

9. Voordringen bij het buffet

Heb je je vakantie geboekt op basis van halfpension of all inclusive dan zit er vaak een groot, uitgebreid buffet bij inbegrepen. Ondanks de ruime keuze zijn er altijd mensen die bang zijn dat er niets voor hen overblijft en daardoor gaan voordringen. Terwijl iedereen honger heeft en moet wachten. Maar geen zorgen, uiteindelijk kun je je frietjes wel pakken hoor!

10. Wachten op de rekening

In plaats van het buffet in het hotel kun je natuurlijk ook heerlijk uit eten gaan. Na het eten vraag je de rekening en het duurt en het duurt… Ze denken vast dat je alle tijd hebt omdat je op vakantie bent maar dat is niet zo. Op tijd naar bed en weer vroeg op is het motto!

Eindelijk kun je heerlijk rustig gaan slapen na een lange dag. Dat denk je tenminste, niets is minder waar:

11. Huilende baby

Daar heb je de huilende baby weer, die hoor je gewoon een paar kamerdeuren verder. Eerst vanochtend in het vliegtuig en nu weer in de gang. Hoe vervelend, maar helaas is er weinig aan te doen. Of toch een tip: neem voor de zekerheid oordopjes mee!

Lekker rustig zonder kinderen op vakantie? Boek dan een vakantie in een adults only hotel.

12. Animatie liedjes

Denk je geen last te hebben van huilende baby’s is het wel de animatie die tot laat in de avond doorgaat. Alle vakantieliedjes ken je na een paar nachten wel, maar je hebt in ieder geval wat liedjes om op de terugweg te zingen.

man huilend op bank

Ach, wat een irritaties toch he! Wat hebben we het zwaar op vakantie. Een grote tip: probeer te genieten en maak niet van iedere mug een olifant. Toch veel stress? Neem dan een heerlijke massage of breng een bezoekje aan een wellness center.

Leuke blog? Elke week komen er weer nieuwe blogs, dus blijf op de hoogte.

Lees ook

  • Rare jongens die SpanjaardenRare jongens die Spanjaarden Hoe kan het toch dat je met 3 uur vliegen het gevoel hebt dat je in een andere wereld bent beland? Op vakantie in Spanje loop je tegen verschillen aan. Verschillen in gewoontes, gedrag en […]
  • Welk vakantietype ben jij?Welk vakantietype ben jij? Voor iedereen die weleens op vakantie gaat is het een populaire bezigheid: je mede-vakantiegangers bekijken. Niks om je voor te schamen want we doen het allemaal, en dat is ook logisch […]
  • Tien vreemde uitspraken van Nederlanders in het buitenlandTien vreemde uitspraken van Nederlanders in het buitenland In de zomer gaan we massaal op vakantie naar Spanje, Griekenland, Turkije, etc. Ter voorbereiding wordt de koffer ingepakt met de belangrijkste spullen, waaronder een woordenboekje van het […]

Reacties

reacties