Citytrips: outside the box

Wanneer je aan een stedentrip denkt, denk je al gauw aan Barcelona, Rome en Parijs. Deze steden hebben veel hotels maar zijn vaak niet goedkoop. Heb je ooit wel eens out of the box gedacht met stedentrips? Denk bijvoorbeeld aan Lyon, Budapest en Hamburg. Dit zijn ook super leuke maar ook betaalbare steden om te bezoeken. Bovendien zijn deze steden net water minder populair en daardoor iets minder druk bezocht. Benieuwd? Lees deze blog dan snel verder.

1. Edinburgh

Edinburgh is de kleurrijke hoofdstad van Schotland en een leuke stedentrip om te bezoeken. De stad heeft verschillende evenementen. Je kunt er fantastisch winkelen, lekker dineren en er is een levendig nachtleven. Ook is er genoeg cultuur, kunst en geschiedenis om te bezoeken. Ook kun je naar de onderkant van de beroemde “Royal Mile” gaan en het 17de -eeuwse “Palace of Holyroodhouse” bezoeken. De “Royal Mile” is een aaneenschakeling van straten. Vergeet niet om “Arthur’s Seat”, de uitgestorven vulkaan te bewonderen! Wist je trouwens dat Edinburgh een UNESCO Werelderfgoedlocatie is?

Hoteltips in Edinburgh:

2. Lyon

Lyon ligt in het oosten van Midden-Frankrijk en maakt door de historische bezienswaardigheden ook onderdeel uit van de UNESCO werelderfgoed. Lyon is een stad met talloze historische gebouwen vanaf de oudheid tot aan de moderne tijd. Romeinse ruïnes zijn te zien op de heuvels in de buurt van de Fouvière Basiliek en het Amfitheater van de Drie Galliërs. Toe aan ontspanning? Je kunt heerlijk wandelen in het park “van het Gouden hoofd.”

3. Hamburg

Wist je dat er naast de deur ook een leuke stad is om te bezoeken? Jawel, Hamburg! Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Daarnaast is Hamburg één van de belangrijkste havensteden ter wereld. Een stedentrip van 2 overnachtingen is genoeg om de stad te leren kennen. In Hamburg kun je heerlijk shoppen, musea ’s bezoeken en de oude binnenstad is al een bezienswaardigheid an sich.

Hoteltip in Hamburg:

4. Budapest

Budapest is de hoofdstad van Hongarije, een samenstelling van 2 stedendelen Buda en Pest. De twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van de rivier de Donau. Het Parlement en het Burchtpaleis komen door de Donau goed tot hun recht. Wist je dat de prijzen in Budapest erg laag zijn? Daardoor is Budapest een erg budgetvriendelijke stedentrip.

Verder is Budapest aantrekkelijk door de musea, kunst, geschiedenis, cultuur, uitgaansleven en diverse theaters. Aan cultuursnuiven dus geen te kort! Zin in het uitgaansleven? Bezoek zeker het festival Sziget! Sziget is een jaarlijks terugkerend evenement in de eerste week van augustus. Idee om je stedentrip in Augustus te boeken? Voor spa-liefhebbers heeft Budapest misschien wel de beste badhuizen van Europa. Sinds het Romeinse tijdperk zijn er al geweldige warmwaterbronnen, maar liefst 123 thermale- en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen.

5. Kopenhagen

Kopenhagen is een grote maar rustige stad. De charme van Kopenhagen zit hem vooral in de mensen en de combinatie van mooie straten met moderne architectuur. De parken en het water maken de stad af! In Kopenhagen kun je je Nederlandse roots weer toepassen: fietsen. Het is een fietsvriendelijke stad waardoor je makkelijk alles kunt bezoeken zoals haven “de Nyhavn”, de kleine zeemeermin en het attractiepark Tivoli. Hoe leuk?!

Hoteltips in Kopenhagen:

6. Bologna

Bologna is een stad in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De stad was in het Romeinse Rijk belangrijk, in het archeologisch museum zijn daarvan overblijfselen te zien. De rode, bruine en oranje gevels geven de stad een warm karakter in combinatie met de middeleeuwse straatjes. Bologna heeft nog een andere bijnaam “La Grasse” (de dikke), omdat je er heerlijk kunt eten en drinken. Niets voor niets wordt deze stad dan ook beschouwd als het culinaire hart van Italië!

Hopelijk vond je het weer een leuke blog om te lezen en ben je beter geïnformeerd over verschillende stedentrips! Als je dit lees krijg je toch bijna de kriebels om alvast een stedentrip te boeken voor in het najaar? Geniet nu eerst maar lekker van je zomervakantie!

Lees ook

  • Stedentrip Praag: 10 plekjes die je niet mag missen!Stedentrip Praag: 10 plekjes die je niet mag missen! Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een van de mooiste steden in Europa. De diversiteit maakt Praag een perfecte bestemming voor een stedentrip, het gehele jaar door. In de lente en zomer […]
  • Bilbao: de onontdekte parel van Noord-SpanjeBilbao: de onontdekte parel van Noord-Spanje Bilbao is een kleine Spaanse stad gelegen in het Baskenland van Noord-Spanje. Deze onontdekte parel heeft zeer veel te bieden, vandaar dat wij je er graag meer over vertellen! Met een […]
  • Athene: verrassend hip & happening!Athene: verrassend hip & happening! Bij het boeken van een stedentrip denken vakantiegangers vaak aan Barcelona, Parijs, Praag en Marrakech. Maar Athene mag zeker niet aan dit lijstje ontbreken! Athene heeft genoeg te bieden […]

Reacties

reacties