Vluchtelingenstroom tijdens mijn vakantie

De vluchtelingenstroom blijft erg actueel. Voor vele vakantiegangers een reden om bepaalde landen te vermijden tijdens de zomervakantie. We praten je in deze weblog bij over de laatste ontwikkelingen en verwachtingen tijdens je vakantie naar Griekenland en Turkije.

We worden tijdens onze vakantie liever niet geconfronteerd met vluchtelingen blijkt uit onderzoek van de NOS. Maar is dit daarom een reden om Griekenland of Turkije te vermijden? Wij denken van niet. Lees hieronder de huidige situatie en tips!

Vluchtelingen Griekenland

Griekenland is veel in het nieuws geweest door huidige ontwikkelingen binnen de vluchtelingencrisis. De grenzen bij Griekenland naar Macedonië en de Balkanroute zijn inmiddels gesloten en Griekenland wordt steeds minder gezien als een doorreisland voor vluchtelingen.

De vluchtelingen zijn vooral geconcentreerd op de eilanden Lesbos, Chios, Kos en Leros. Echter merk hier je tot zover niets van. De zonnige vakantie eilanden doen er alles aan om het voor toeristen zo heerlijk mogelijk te maken, zodat je kan genieten van een welverdiende vakantie!

Vele reizigers gingen je al voor: Griekenland is bezig met een echte inhaalslag om hét vakantieland te worden voor zomer 2016! (ANVR GfK Travelscan over de maand juni)

Op welke Griekse eilanden zijn geen vluchtelingen?

Niet alle eilanden zijn gemakkelijk te bereiken voor vluchtelingen. Op de eilanden Kreta, Zakynthos, Corfu en Rhodos  verblijven weinig tot geen vluchtelingen. Vluchtelingen reizen hier (vanwege de afstand en ligging) niet naar toe.

Vluchtelingen Turkije

Er komen momenteel nog vluchtelingen aan in de grensgebieden van Turkije, echter zijn deze ver verwijderd van de toeristische regio’s. De grens met Syrië ligt ruim op 1500 kilometer van bijvoorbeeld Alanya. Je hoeft je daarom ook geen zorgen te maken dat je overlast zult hebben van vluchtelingen in de Turkse badplaatsen. De welbekende regio’s zoals Turkse Rivièra, Egeïsche Kust en de Lycische kust blijven enorm populair en staan garant voor een heerlijke zonvakantie!

Mocht je toch nog vragen hebben over de actuele situatie? Neem dan contact op met onze reserveringsafdeling:
E-mail: contact@prijsvrij.nl
Telefoon: 0900 – 7745787 (€ 1,- p.g.)

Lees ook

  • E-visum Turkije, hoe en wat?E-visum Turkije, hoe en wat? In januari 2014 werd er een mededeling gedaan dat alle reizigers naar Turkije een e-visum moesten aanvragen voor een reis naar dit land. Nog geen maand later is besloten om het e-visum […]
  • Negatief reisadvies Sinaï/ Sharm El SheikhNegatief reisadvies Sinaï/ Sharm El Sheikh Het kan je als echte reiziger niet ontgaan zijn; het negatieve reisadvies naar Sinaï. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vorige week alle reizen naar de Sinaï/ Sharm El Sheikh […]
  • Vakantie RhodosVakantie Rhodos Rhodos is niet voor niets een van de favoriete vakantiebestemmingen binnen Griekenland. Dit heeft niet alleen te maken met het zonzekere weer en de mooie baaien, maar ook met de […]

Reacties

reacties