Verkooppraatjes in Egypte aan banden gelegd

Wanneer je in Egypte op vakantie bent  geweest heb je zeker de zin “I make special price for you!” gehoord. Maar hier gaat de Egyptische Overheid wat aan doen, toeristen mogen niet meer worden lastiggevallen met dit soort verkooppraatjes.

Verkooppraatjes en marketingtrucs

De NOS kopte afgelopen week al; Geen “special price for you” meer in Egypte. Lokale ondernemers die deze marketingtruc toepassen bij toeristen komen van een koude kermis thuis. Er worden binnenkort boetes uitgedeeld van omgerekend € 450 voor wie dit toepast.

Markt actief in Egypte - bezoek de Egyptische oudheden

Goedkeuring van de wet

De wet is goedgekeurd door het parlement en alleen de president Sisi moet zijn handtekening eronder plaatsen, grote kans dus dat het ook daadwerkelijk wordt ingevoerd! De wet is in het leven geroepen om het toerisme te laten groeien. De afgelopen jaren was Egypte vaak negatief in het nieuws en terwijl deze problemen allemaal opgelost lijken, komt het toerisme nog moeilijk op gang. Met deze wet hoopt de regering meer bezoekers uit het buitenland te trekken. Hoe de overheid deze wet gaat handhaven is nog niet bekend.

Egypte is natuurlijk een heerlijke zonbestemming maar alle Egyptische oudheden zijn ook zeker een bezoek waard. De Piramiden van Cheops is bijvoorbeeld als enige overgebleven van de klassieke 7 wereldwonderen. En de Rode Zee wordt gezien als één van de mooiste wateren om in te duiken of te snorkelen. Dus, waar wacht je nog op?! Kijken, kijken en…. boeken?!

Lees ook

Reacties

reacties