Wandeling op hoogste gebouw ter wereld

Op het populairste en meest kenmerkende gebouw van Toronto, de CN Tower, is het voor waaghalzen sinds vorig jaar mogelijk om op 356 meter hoogte een wandeling te maken waarbij je alleen gezekerd bent door een veiligheidsrail boven je hoofd.

EdgeWalk

De nieuwe attractie EdgeWalk, die in het jaar van CN Tower’s 35e verjaardag (2011) werd geopend, bestaat uit een sensationele wandeling op een 1,5 meter breed platform rond de toren. De bezoekers worden individueel via een harnas vastgebonden aan een veiligheidsrail, maar kunnen zich verder nergens aan vast houden. Speciaal opgeleide gidsen begeleiden de groepen van maximaal 6 personen. In november van het vorige jaar werd deze belevenis opgenomen in het Guinness Book of World Records als de ‘hoogste wandeling op een gebouw ter wereld’.  De hele ervaring duurt zo’n anderhalf uur waarvan 30 minuten is uitgetrokken voor de ‘EdgeWalk’. De tickets kosten 175 Canadese dollars (omgerekend zo’n € 135,-). Bij deze prijs is ook een bezoek aan de gehele CN Toren inbegrepen en worden er als aandenken een DVD, foto & certificaat meegegeven.

CN Tower - EdgeWalk

CN Tower

De CN Tower (Canadian National Tower) werd in 1976 gebouwd door de Canadese nationale spoorwegmaatschappij Canadian National Railway. Later werd de toren afgestoten door CN en sindsdien heet hij officieel Canada’s National Tower.

De toren bestaat uit verschillende niveaus, elk met andere faciliteiten. Het laagste dek bevindt zich op 342 meter, waar je onder andere kunt rondlopen en een aandenken kunt kopen in de souvenir winkel. In de bredere uitbouw bevindt zich een unieke glazen vloer waardoor men recht naar beneden kan kijken. Daarnaast bevindt zich op dit niveau nog een ‘Space Deck’ waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Met de trap kun je vervolgens naar de bovenliggende verdieping. Op 346 meter hoogte is er een café-restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje en tegelijkertijd naar buiten kunt kijken voor een panorama-view.

Boven het café-restaurant, op 351 meter hoogte, bevindt zich het ‘360 restaurant’ waarvan de vloer in 72 minuten volledig ronddraait. Hierdoor kun je Toronto en de wijde omgeving langzaam aan je voorbij zien gaan tijdens een heerlijk diner. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om de Niagarawatervallen en de Amerikaanse stad Buffalo te zien. Het hoogste dek (de SkyPod) bevindt zich op maar liefst 447 meter hoogte, hiervoor is echter wel een apart ticket nodig.

American Society of Civil Engineers

In 1994 werd er door de American Society of Civil Engineers (ASCE) op basis van technisch vakmanschap, maatschappelijk relevantie en innovatie een alternatieve lijst opgesteld met de zeven moderne wereldwonderen. Naast bouwwerken zoals de Golden Gate Bridge, de Deltawerken en het Panamakanaal behoorde de CN Tower behoorde ook tot deze lijst.

Lees ook

  • Ye$, wij zijn genomineerd!Ye$, wij zijn genomineerd! Zoals je misschien niet is ontgaan, zijn wij genomineerd voor “Website van het Jaar”. Hier zijn wij ontzettend trots op, maar je kunt ons nog trotser kunnen maken door op ons te […]
  • Wie zijn al die Duitse reisorganisaties?Wie zijn al die Duitse reisorganisaties? Je ziet het steeds vaker, andere namen van reisorganisaties en touroperators die nog helemaal niet bekend zijn in Nederland. DER Touristik, Alltours en Alltours-X zijn in Duitsland al hele […]
  • Verkooppraatjes in Egypte aan banden gelegdVerkooppraatjes in Egypte aan banden gelegd Wanneer je in Egypte op vakantie bent  geweest heb je zeker de zin "I make special price for you!" gehoord. Maar hier gaat de Egyptische Overheid wat aan doen, toeristen mogen niet meer […]

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*