Ecotax Balearen: Toeristenbelasting

Op de Spaanse Balearen (Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca) wordt vanaf 1 juli 2016 een Ecotax geheven. Ga je dus deze zomer naar één van deze Spaanse eilanden, betaal je op je vakantiebestemming nog een extra toeristenbelasting. In deze weblog hebben wij de meest gestelde vragen over de Ecotax voor je op een rijtje gezet.

Ecotax Balearen: Mallorca

Wat is de Ecotax Balearen?

De Ecotax Balearen wordt gebruikt met het doel om de omgeving te behouden en de kwaliteit van het toerisme op de Balearen te verbeteren. Er komen jaarlijks vele miljoenen toeristen naar de eilanden en met deze belasting willen ze het prachtige landschap behouden en de ecologische gevolgen van het toerisme compenseren. Dit noemen ze ook wel duurzaam toerisme.

Wat kost de Ecotax?

De belasting bedraagt 1,10 euro per persoon per nacht voor een 1 tot en met 3 sterren accommodatie en 2,20 euro per persoon per nacht voor een 4 of 5 sterren accommodatie. Hotels, appartementen, vakantiehuizen en campings vallen onder deze regeling. Kinderen jonger dan 16 jaar hoeven deze belasting niet te betalen en vanaf de 9e dag van het verblijf geldt een korting van 50%. Voor meer informatie kun je altijd onze veel gestelde vragen bekijken over lokale belastingen.

Ik vertrek al in juni, moet ik dan ook Ecotax betalen?

Vertrek je voor 1 juli 2016 naar de Balearen, maar verblijf je ook nog enkele dagen in  juli 2016 dan dien je over deze dagen wel Ecotax te betalen.

Lees ook

Reacties

reacties