Veelgestelde vragen - Informatie per land

Cuba
Indien je op reis gaat naar Cuba, ben je verplicht een bewijs te tonen van een in Cuba geldende ziektekosten- of reisverzekering. Hiermee dien je aan te tonen dat de medische kosten in Cuba zijn gedekt bij ongevallen. Je kan een in het Engels opgestelde verklaring aanvragen bij je verzekeringsmaatschappij, zij zijn hiervan op de hoogte. In de verklaring dient vermeld te zijn welke medische kosten gedekt zijn tijdens je vakantie, het polisnummer, je naam en naam van de verzekeraar.

Let op: een verzekering via een Amerikaanse (dochter)maatschappij wordt niet geaccepteerd in Cuba.

Je dient de originele verklaring te kunnen tonen bij de autoriteiten van Cuba, indien hierom gevraagd wordt. Indien je de verklaring niet bij je hebt, dan is het mogelijk dat je ter plaatse op de luchthaven een vervangende verzekering af dient te sluiten en te betalen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bij je hebben van deze verklaring. Prijsvrij.nl kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden en draagt geen verantwoordelijkheid voor de gevolgen van het niet in het bezit hebben van de juiste verklaring.
Egypte
Ga je op reis naar Egypte dan dien je in het bezit te zijn van een visum. Heb je de Nederlandse nationaliteit, dan kan je dit ter plaatse bij aankomst aanschaffen voor ca. € 28 per persoon.
Kaapverdië
Ga je op reis naar Kaapverdië dan dien je in het bezit te zijn van een visum. Heb je de Nederlandse nationaliteit, dan kan je dit ter plaatse bij aankomst aanschaffen voor ca. € 25 per persoon.
Sri Lanka

Ga je op reis naar Sri Lanka dan dien je in het bezit te zijn van een visum. Dit visum kan je aanvragen via E-visums.

Turkije

Met ingang vanaf 2 maart 2020 is er geen visum meer nodig om Turkije binnen te komen voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit, dan is het handig om te checken of jij wel een visum nodig hebt. 

Verenigde Staten

Bij reizen naar de Verenigde Staten dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek het ESTA formulier in te vullen via Esta voor ca. US$ 14,- per persoon, enkel met creditcard te voldoen. Heb je geen creditcard? Dan kan je dit aanvragen via E-visums. De kosten via deze website zijn echter wel wat hoger.