Veelgestelde vragen - Top 7 meestgestelde vragen omtrent corona

Gaat mijn vakantie door?

In principe gaan alle vakanties naar landen waar het reisadvies groen of geel is gewoon door. Heb je geconstateerd dat de vlucht waarop je mee zou gaan geannuleerd is, of dat het hotel waarin je zou verblijven nog niet geopend is, dan kan je er zeker van zijn dat wij hier ook van op de hoogte zijn. We moeten dan helaas afwachten of de luchtvaartmaatschappij en/of reisorganisatie een vervangende vlucht of accommodatie gaat organiseren. 


Wanneer jouw reis niet door kan gaan en er geen alternatief beschikbaar is, zullen wij de reis annuleren. Je ontvangt dan een code van ons waarmee je een andere vakantie kunt boeken, of je kan er voor kiezen om jouw geld terug te vragen via de refundoptie*. Wanneer je vanuit de annuleringsmail een refund hebt aangevraagd, wordt het geld binnen 5 werkdagen op jouw rekening teruggestort.


LET OP: Het is mogelijk dat de annuleringsmail in je spamfolder terecht komt. Houd deze in de gaten wanneer je een update verwacht!


Wanneer je reis doorgaat en we ontvangen kort voor vertrek toch nog een vlucht- en/of hotelannulering zullen we altijd eerst proberen u een passend alternatief te bieden. Lukt dit niet en moeten we helaas toch annuleren, dan kan je alsnog, met de code, op een later moment een nieuwe reservering maken of je geld retour krijgen*.


I.v.m. de huidige Corona-situatie wachten we met het uitgeven van de reispapieren tot onze laatste check op het doorgaan van uw vakantie is uitgevoerd. Je kunt jouw reispapieren max. 3 dagen voor vertrek verwachten. Je hebt dan nog voldoende tijd om online in te checken mocht dit voor jouw vluchten nodig zijn.


*De refundoptie is niet beschikbaar voor reizen geboekt bij De Jong Intra, Solfly, Sunair en Isropa. 

Wat is de betalingstermijn van mijn vakantie?

Prijsvrij Vakanties heeft afgelopen week de reguliere ANVR betalingstermijn van 6 weken voor vertrek losgelaten en deze betalingstermijn voor haar eigen reizen (Sunmix) teruggebracht tot uiterlijk 2 weken voor vertrek. Dit zodat wij tegen die tijd zeker weten dat jouw vakantie doorgaat. Zolang er dus onzekerheid bestaat of de reis wel of geen doorgang zal vinden, hanteren wij deze aangepaste, gunstigere betalingstermijn. Dit zullen wij in ieder geval blijven doen voor boekingen met vertrek t/m 31 juli.

Wat is het reisadvies op bestemming?

Het reisadvies voor jouw vakantieland kan je terugvinden op www.prijsvrij.nl/reisadvies. De reisadviespagina’s per land worden zeer nauwkeurig bijgehouden. Prijsvrij Vakanties voert alleen reizen uit naar landen die een groen of geel reisadvies hebben gekregen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe kan ik omboeken?

In verband met de huidige drukte werken wij onze omboekingsaanvragen af op basis van de vertrekdatum. Omboeken kost vaak geld. Dit komt omdat de vliegtickets “non-refundable” zijn (dit houdt in dat luchtvaartmaatschappijen geen geld teruggeven als een vlucht op initiatief van de boeker geannuleerd wordt). Ook hotels kunnen annuleringskosten hanteren aangezien zij kamer(s) voor jou vrij hebben gehouden.

Hoe kan ik annuleren en wat zijn de kosten?

Zelf een vakantie annuleren kost nagenoeg altijd geld. De reden hiervoor lees je hierboven bij “hoe kan ik omboeken?”. De annuleringsvoorwaarden die bij jouw reisorganisatie van toepassing zijn vind je hier: www.prijsvrij.nl/veelgestelde-vragen/mijn-vakantie/annuleren.

Prijsvrij Vakanties ziet er op toe dat alle partner reisorganisatoren ook volgens de door hen gepubliceerde annuleringsvoorwaarden handelen.

Word ik teruggehaald als er een nieuwe uitbraak komt?

Ja! Zoals wij hebben laten zien bij de eerste uitbraak van COVID-19 in maart, garanderen wij dat wij al onze klanten weer veilig thuis brengen. Er wordt niemand in het vakantieland achtergelaten.

Wanneer is ANVR Artikel 9.9 van toepassing?

Het ANVR Artikel 9.9 is alleen van toepassing op reizen naar een land met een negatief reisadvies (oranje of rood). Prijsvrij Vakanties voert geen reizen uit naar bestemmingen met een oranje of rood reisadvies, ook niet in de toekomst. Artikel 9.9 is dan ook niet van toepassing op onze vakanties. Voor meer informatie wijzen wij u door naar de website van het ANVR.