Highland Lodge

 • *
 • *
 • *
 • *

Geilo, Buskerud, Noorwegen

 • Prachtig uitzicht op een berg
 • Geilo ligt aan je voeten!
 • Een zwembad beschikbaar
 • Voelt als tweede huis
Vanafprijs geldt op:
7 juli (2 dagen)
met 2 personen
Logies
Eigen vervoer
Alle prijzen & boeken

* Prijs kan i.v.m. beschikbaarheid tot moment boeking wijzigen.

p.p. vanaf * 110

Informatie over Highland Lodge

Algemeen

Omdat de accommodatie altijd meer betrokken is en de warme kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur lijkt, voelt u zich direct thuis. De Highland Lodge is ook een robuuste berghut. De ontvangst is hartelijk en nadat u de sleutel heeft ontvangen, kunt u uw moderne appartement invullen dat van alle comfort is voorzien. Kunstliefhebbers zullen in de openbare ruimten schilderijen van de Noorse schilder Edvard Munch zien, wiens bekendste werk 'De Schreeuw' is. In het centrum van Geilo ligt de VVV, winkels en restaurants. Ga in de dagen op pad in de omgeving van Geilo en ontdek deze mooie en ruime regio.

Faciliteiten

- Receptie
- Lift
- Lounge
- Gratis wifi in het hele hotel
- Restaurant (ook pizza's)
- Bar
- Bakkerij
- Binnenzwembad met kinderbad
- Kinderspeelkamer
- Fitness
- Sauna
- Buitenterras

Ligging

De Highland Lodge ligt op ca. 500 meter van het centrum van het gezellige toeristenplaatsje Geilo. De Hardangervidda, het 3400 km2 grote Nationale Park met rotspartijen, rivieren, eeuwige sneeuw en watervallen ligt om de hoek.

- Centrum Geilo: ca. 500 m
- Dagali activiteitencentrum: ca. 25 km
- Staafkerkje Torpo: ca. 37 km
- Gol: ca. 37 km 37 km 37 km 50 km
- Oslo: ca. 50 km 220 km
- Bergen: ca. 245 km

Appartementen

- Modern ingericht - Tv - Woonkamer slaapbank - Gratis wifi - Kitchenette met koelkas, magnetron en koffie- & theezetfaciliteiten - Badkamer met bad of douche en toilet - De appartementen kunnen verschillen van grootte en (bed)indeling

Appartementen

2-kamerappartement : - Slaapkamer met een 2-persoonsbed (max. 3 pers., ca. 43 m²)
3-kamerappartement : - Slaapkamer met een 2-persoonsbed - Slaapkamer met 2 aparte bedden of een stapelbed (max. 5 pers., ca. 70 m²)

Inbegrepen

Inbegrepen

 • Energiekosten
 • Bed- en badlinnen (1 grote en 1 kleine handdoek)
 • Eindschoonmaak
 • Kinderstoel (opgeven bij boeking)

Niet inbegrepen

Niet opnemen

 • Optionele kosten, bij boeking opgeven en ter plaatse betalen:
 • Kinderbed, ca. NOK300 (ca. € 26) per verblijf
 • Huisdieren, ca. NOK 500 (ca. € 43) per verblijf

Overige informatie

Praktische informatie Noorwegen

Allemansrecht

Het allemansrecht is een recht en een plicht voor iedereen die van het Noorse landschap wil genieten. Het allemansrecht geeft u de mogelijkheid overal in de vrije natuur te verblijven, dwz op stranden, in het bos, in de bergen en in andere gebieden die niet gecultiveerd zijn. Het is niet toegestaan ​​op gecultiveerd land te verblijven zonder toestemming van de eigenaar. Tot gecultiveerde gebieden behoren ook maailand, weilanden, nieuw aangeplante bossen en geschikte gebieden. Er mag geen schade aan de natuur van het aanbrengen van eigendommen optreden. Men mag niet gelijktijdig hinderen, opslaan, geen vuur stoken en geen afval achterlaten.

 

Autorijden in Noorwegen

Noorwegen biedt chauffeurs een redelijk tot goed onderhouden wegennet. Voor sommige wegen, bruggen en tunnels wordt gevraagd. Ook voor het binnenrijden van de stadscentra van bijvoorbeeld Oslo, Stavanger, Trondheim en Bergen. Op de wegen E6, E18, E39 en E134 zijn trajecten waar tol wordt geheven. Vooral in het voorjaar en in de herfst kunnen sommige bergpassen niet afgesloten zijn vanwege slechte weersomstandigheden. U dient vooral in de ochtend en in de avond een chemische rekening te houden met overstekend wild. Neem de elandborden serieus, de helft van alle ongelukken in Noorwegen wordt veroorzaakt door overstekend wild. Hou je aan de snelheid. Er worden regelmatig controles op plaats en verkeersovertredingen aangetroffen die zwaar bestraft worden, ook bij toeristen. Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Noorwegen. Het netwerk van openbare oplaadpunten is uitgebreid.

 

Tol / Autopas

De meeste tolstations zijn volledig voltooid. U hoeft dus niet te stoppen. Als u een connectie heeft, gaat de tolbetaling via de autoverhuurmaatschappij. Als u met de eigen auto op vakantie gaat, kunt u zich aanmelden bij www.autopass.no . U geeft de periode aan waarin u in Noorwegen bent, uw kenteken en uw creditcard als borg. Na thuiskomst ontvangt u dan een overzicht van welke tolwegen u bent geweest en wat de kosten kosten. Deze wordt dan van uw creditcard afgeschreven. Na ca. 3 maanden vervalt uw registratie.

 

Tanken
Tankstations zijn overal langs de doorgaande wegen te vinden. Alle grote oliemaatschappijen zijn in Noorwegen vertegenwoordigd. De benzineprijzen bestaan ​​​​van plaats tot plaats, omdat elk benzinestation de prijzen zelf kunnen bepalen. Richtprijzen: Euro95 (omgerekend) ca. € 1,75 per liter en diesel (omgerekend) ca. € 1,70 per liter. Er zijn 2 soorten diesel. De afviftsfri /btw-vrije reed diesel mag u niet tanken: u krijgt een hoge boete als u wordt betrapt. LPG is zeer beperkt verkrijgbaar, slechts bij enkele benzinestations in de grotere steden. Door de afstanden liggen de benzinestations wat verder uit elkaar dan in Nederland dus zorg altijd voor een volle tank.

 

Bevolking en geografie

De oppervlakte van Noorwegen bedraagt ​​338.000 km². Noorwegen is een lang, grillig, klein land. Het grens aan Zweden en Finland in het oosten en aan de Noordzee in het westen. Het land telt slechts zo'n 4,5 miljoen inwoners. Daarvan woont voor ongeveer 70% in steden en dorpen.   Noorwegen is een dunbevolkt land. Met een bevolkingsdichtheid van ongeveer 13 inwoners per km2 kun je zeggen dat de Noren alle ruimte hebben. Noorwegen is een langgerekt land: de afstand van Kaap Lindesnes in het zuiden tot de Noordkaap in het uiterste noorden bedraagt ​​ruim 2500 kilometer. Bijna de helft van het land strekt zich uit boven de gemengde poolcirkel uit. Het noorden van Noorwegen – met de naam de provincie Finnmark – is het woongebied van de 'Samen'. De Samenvormen een aparte bevolkingsgroep met een eigen taal en cultuur. In heel Noorwegen wonen ongeveer 24.000 Samen die vooral leven van de rendierteelt.

 

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt, en de meeste stopcontacten zijn hetzelfde als bij ons.

 

Eten & drinken

In de eerste plaats is Noorwegen natuurlijk het land van de vis. Qua visgerechten heeft mannen dan ook keuze in overvloed: haring, forel, kabeljauw, makreel, kreeft, garnalen, en natuurlijk zalm in allerlei variëteiten: gerookt, gekookt, gestoofd en gemarineerd. Maar ook vlees heeft een prominente plaats in de Noorse keuken. Typisch Noorse gerechten zijn rendier-, eland- en lamsvleesgerechten, en natuurlijk het nationale gerecht: 'kjøttkaker' (voor de Nederlanders te vergelijken met de vertrouwde gehaktbal). Daarnaast kunnen mannen vaak 'flatbrød' op tafel aantreffen: een flinterdunne broodsoort, gebakken van ongezuurd deeg. Veel hotels serveren 's avonds een 'koldtbord', waarbij in buffetvorm een ​​keur van koude en warme gerechten staat opgesteld. Soms wordt ook 'rømmegrøt' gewonnen, een dubbele pap van dikke, zure room, en opgediend met suiker en kaneel. Dit is goedkoop geen dessert, maar een gevonden. Bijna alle restaurants hebben een vergunning voor wijn en bier, grotere hotels hebben een volledige vergunning. De prijzen voor sterke drank liggen in Noorwegen, hoger dan in de rest van Europa. Alcohol kan uitsluitend worden gekocht in de door de staat geëxploiteerde winkels. Deze 'vinmonopols' zijn in steden en de meeste grotere plaatsen te vinden. Bier is in de meeste supermarkten in Noorwegen verkrijgbaar.

 

Feestdagen

Nieuwjaarsdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerstmis hebben dezelfde gegevens als in Nederland.
Extra: Nationale feestdag: 17 mei

 

Fooien

In Noorwegen wordt over het algemeen weinig voedsel gegeven. Bij taxiritten en in de horeca kunt u het bedrag uitgedrukt naar boven.

 

Geld en creditcards

U effectief in Noorwegen met Noorse Kronen (NOK). Het gebruik van creditcards is uitgebreid. De meest gebruikte zijn Eurocard/Mastercard, Visa en American Express. Er zijn steeds meer organisaties en hotelketens die geen contant geld meer accepteren. Alleen bank- en creditcards. Bij benzinestations worden creditcards weer niet altijd geaccepteerd en is het handig om contant geld te hebben. Ook uw pincode van de creditcard is soms verplicht, zorg ervoor dat u deze weet.

 

Gezondheid

Neem voldoende medicijnen mee vanuit Nederland, alternatieve Noorse apotheken geen medicijnen mogen meegeven op vertoon van buitenlandse recepten. Heeft u niet voldoende medicijnen, dan zult u eerst contact opnemen met een Noorse arts. Apotheken zijn op dezelfde tijden als winkels geopend, sommige ook 's avonds, 's nachten en in het weekend.

 

Hotels

In Scandinavië heeft men veel aandacht voor het milieu, het klimaat en duurzaam toerisme. Om deze reden zijn veel hotels overgegaan op schoonmaak op aanvraag in plaats van standaard dagelijkse schoonmaak. Ook de handdoekenwissel is niet meer standaard dagelijks.  

 

Klimaat en kleding

De meeste buitenlanders hebben een verkeerd beeld van het weer in Noorwegen. Het kan in Noorwegen veel warmer zijn dan men op deze grote breedtegraden zou verwachten. In de eerste plaats is hiervoor de warme Golfstroom verantwoordelijk, het verwarmde zeewater naar de Noorse kusttransporteert. Zelfs in de winter blijven de havens ijsvrij. De temperaturen kunnen in de zomer wel stijgen tot 25° - 30°C, zelfs in Noord-Noorwegen. Zorg altijd voor kleding in lagen en neem ook regenkleding mee.

 

Middernachtzon

In het noorden van Noorwegen gaat de zon in de zomer een paar weken niet onder. In het meest relevante puntje van Lapland duurt deze “langste zomerdag” zelfs wel langer dan twee maanden! Maar ook meer zuidelijk wordt het 's nachts niet helemaal donker. De dagen worden daar van elkaar gescheiden door een paar uur schemerlicht.
 

Midzomer

Midzomer is ook in Noorwegen een groot feest. De zon blijft in het noorden van Noorwegen op 21 juni maar liefst 24 uur schijnen. Het midzomerfeest wordt gevierd in het weekend dat het dichtbij 21 juni ligt. Dit is het feest van het licht, dat zijn oorsprong heeft in voorchristelijke tijden. Het is een feest, waarbij allerlei oude gebruiken en rituelen hoogtij vieren. Er is volop muziek en dans om de feestvreugde van de midzomer te verhogen.

 

Reisdocumenten

In Noorwegen hebben reizigers met de Nederlandse nationaliteit een geldig paspoort of Europese ID nodig. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dienen contact op te nemen met hun eigen ambassade.

 

Taal

Noors, maar u kunt overal ook met Engels en/of Duits terecht.

 

Telecommunicatie

Indien u vanuit Noorwegen naar Nederland belt, toetst u 0031, dan het netnummer zonder 0 en vervolgens het abonneenummer. Vanuit Nederland naar Noorwegen toetst u 0047, dan het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. In Noorwegen maakt men gebruik van een tweetal mobiele netwerken. Het NMT-54 en het GSM 900/1800 netwerk. Er is in heel Noorwegen een goed mogelijk bereikbaar.

 

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

 

Alle prijzen & boeken