Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Marrakech ×
    • Marrakech ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Marrakech

De koningsstad Marrakech is de meest bekende stad van Marokko en wordt vaak neergezet als verrassende en unieke stedentrip. Al jaren behoort Marrakech tot één van de best bezochte steden in Noord-Afrika. Marrakech ligt op slechts 3,5 uur vliegen van Nederland. Het fijne klimaat en de interessante bezienswaardigheden maken deze stad erg populair. Marrakech staat ook wel bekend als de stad van de vele keuren. De gezellige pleinen, lokale souks en sfeervolle riads geven de stad veel kleur! Daarnaast zijn er ook vele dakterrassen (o.a. bij het Djemaa el Fna plein) vanaf waar je kan genieten van mooie zonsondergangen. Combineer daarbij de heerlijke Marokkaanse keuken en jouw stedentrip is compleet!

Lees meer

Populaire stedentrips Marrakech

Marrakech - Sprookjesachtige koningsstad

Marrakesh of Marrakech is een stad in het westen van Marokko. De stad is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte aan de voet van de Hoge Atlas. De ommuurde oude stad (medina) vormt het centrum met het gezellige Jemaa el Fna-plein. Hier vind je heerlijke eetstalletjes en marktjes. Het is bovendien de verzamelplaats voor slangenbezweerders, buikdanseressen, straatverkopers, muzikanten en schrijvers. Verder kun je hier urenlang ronddwalen in de smalle straatjes en steegjes met prachtige doorkijkjes. Daarnaast heb je vanuit het plein ook direct zicht op de minaret van de Koutoubia moskee. Deze grootste moskee van de stad staat ook wel bekend als één van de symbolen van Marrakech en dient voor veel toeristen als een prettig oriëntatiepunt.

Prachtige paleizen

Marrakech is ook de stad van prachtige parken en paleizen. Bezoek het Bahia-paleis en het Dar Si Said-paleis, waar zich nu het museum voor Marokkaanse kunst bevindt. Andere bezienswaardigheden zijn de grafzerken van de Saadiers, de Ben Youssef-medersa en de resten van het paleis van El Badii.

Ideale tijd om Marrakech te bezoeken

Marrakech heeft een landklimaat. Dit houdt in dat de zomers enorm warm en droog zijn en de rest van het jaar de temperatuur ongeveer gelijk blijft. Om deze reden is de periode september tot en met mei de beste periode om een weekendje weg naar deze stad te boeken. In de wintermaanden kan het wat koeler zijn, maar temperaturen van rond de 20 graden zijn in december en januari heel normaal. Een perfecte manier om even te ontvluchten aan de koude wintermaanden in Nederland en te genieten van de Marokkaanse winterzon dus!