Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Macedonie ×
    • Noorden ×
    • Skopje ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Zin in een stedentrip buiten de gebaande paden? Ga op vakantie naar Skopje in het Noorden van Macedonie! Beleef in deze charmante stad een onvergetelijke vakantie vol verrassingen. Sommigen daarvan zijn groot, zoals het prachtige standbeeld op het Plo-stadsplein. Andere verrassingen zijn klein. Zoals de klassieke muziek die je hoort aan de oever van de Vardar. Maar natuurlijk gaan we niet alles verklappen. Het is leuker om Skopje zelf te ontdekken… Zodra je uit het vliegtuig stapt, merk je gelijk dat dit geen standaard vakantie wordt. De Slavische bevolking, lokale touraanbieders, de Cyrillische letters op de muren: welkom in de Balkan. Snel je bagage verzamelen, nog even door de paspoortcontrole en op naar het avontuur.

Lees meer

Populaire stedentrips Skopje

Skopje Airport, daar begint de reis!

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk naar je hotel. Dat kan op meerdere manieren. Auto huren? Geen punt, het vliegveld heeft meerdere car rentals. Daarnaast rijdt er een bus tussen het vliegveld en het centrum. Wij raden aan om een transfer te boeken. Dan word je bij je hotel afgezet. Wel zo makkelijk!

Bezienswaardigheden in Skopje

In Skopje hoef je weinig moeite te doen om mooie dingen te zien. Tijdens een stadswandeling stuit je vanzelf op de belangrijkste bezienswaardigheden. Extra pluspunt: de meeste bezienswaardigheden zijn gratis!

Beelden

We hebben het al een beetje verklapt: Skopje heeft hele mooie beelden. Sommigen worden omringd door fonteinen. En je hoeft niet lang te zoeken om ze te zien. Tijdens een stadswandeling kom je ze vanzelf tegen. Hoeveel tel jij er?

Old Bazar

Breng ook zeker een bezoek aan de Old Bazar van Skopje. Dit is een van de hoogtepunten van de stad. Daarnaast is het een van de grootste bazaars van de Balkan. De gebouwen zijn uniek; het is een combinatie van Ottomaanse en Byzantijnse architectuur. Grote kans dat je hier een leuk restaurantje vindt om te lunchen of dineren.

Stenen brug over de Vardar

Skopje staat bekend om deze kolossale, stenen brug. De brug is 214 meter lang en verbindt het nieuwe centrum met de Oude Bazaar. Pauzeer in het midden van de brug voor een prachtig uitzicht. Geniet van de rivier, de vele bruggen en de Romeinse gebouwen die langs de oever staan.

Heb je tijd over? Geen zorgen! In Skopje valt nog veel meer te zien en te doen. Bijvoorbeeld Fort Kale, het geboortehuis van Moeder Theresa en het Macedonisch Museum. En vergeet de tientallen restaurantjes en barretjes niet.

Het weer in Skopje

Het land grenst onder andere aan Griekenland en Bulgarije. Dat betekent warme, zwoele zomers maar óók strenge winters. Wil je tijdens je vakantie op het terras zitten? Dan raden we je aan in de maanden april tot oktober te gaan. Heb je zin in een winterse stedentrip? In december, januari of februari kan er nog wel eens sneeuw liggen.