JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Vakantie boeken met voucher » Hoe werkt het? » Prijsvrij Vakanties

Vakantie boeken met een voucher

Voor het laatst bijgewerkt op 22-9-2020

De afgelopen periode hebben wij duizenden vakanties moeten annuleren. Misschien was jouw reis er daar een van. Wij begrijpen dat deze onzekere periode lastig is geweest voor onze klanten. De afgelopen weken hebben wij hier veel vragen over binnen gekregen. Wij doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ook al lukt dat misschien niet altijd met de snelheid die je van ons gewend bent. Daarom willen wij iedereen bedanken voor het geduld. 

Na een drukke periode hebben wij inmiddels alle reizigers voorzien van een voucher. Wij willen iedereen bedanken voor het begrip en de lieve berichten die wij hebben ontvangen. Wij hopen dat je alsnog een welverdiende vakantie bij ons wilt boeken!

Gelukkig kan dat inmiddels weer, verschillende Europese landen geven aan dat de grenzen weer worden opengesteld voor toeristen. Maar hoe werkt het inleveren van de Corona Voucher? En hoelang is mijn voucher geldig? Op deze pagina vind je een antwoord op al jouw vragen!

 

Hoe kan ik een vakantie boeken met de Corona Voucher?

Stappenplan:

  1. Zodra jouw voucher gereed is ontvang je van ons een e-mail met uitleg, de vouchercode en een link.
  2. Gebruik de link uit de e-mail om een vakantie uit te zoeken. Zo weet je zeker dat de vouchercode gebruikt kan worden op je gekozen reis. Heb je een Sunmix voucher? Dan is je voucher geldig op alle reizen op de website van Prijsvrij vakanties.
  3. Heb je een leuke vakantie uitgezocht? Vervolg je weg naar het boekingsproces en vul je gegevens in. Let op, je kunt de code pas invullen in stap 4. Betaling. De vouchercode werkt niet bij Stap 3. Gegevens
  4. Vul in Stap 4. Betaling de ontvangen code in het voucher veld en klik op 'Voeg toe':
  5. Rond je boeking af. Heb je niet het volledige bedrag besteed? Dan ontvang je binnenkort een nieuwe voucher code met het restant bedrag. Is je nieuwe reis duurder? Dan dien je het rest bedrag over te maken om je boeking af te ronden.
Meer weten?

Reisadvies

Waar kan ik naartoe?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Welke vragen horen wij het meest?

Waar moet ik de corona voucher invullen?

Waar moet ik de corona voucher invullen? Allereerst kies je een reis uit via de link uit de e-mail. Als je deze gebruikt weet je zeker dat je een reis selecteert waarop jouw voucher werkt. Je kunt de code die je in je e-mail hebt ontvangen invullen in ‘’Stap 4. Betaling’’ in het boekingsproces.

Mijn voucher code werkt niet, wat nu?

Bekijk of je de juiste voucher code hebt ingevuld. Een kleine typefout kan er al voor zorgen dat de code niet werkt. Heb je de code juist ingevuld maar werkt de code nog niet? Dan kan het zijn dat je een reis hebt uitgezocht zonder de link in de e-mail te gebruiken. Zorg ervoor dat je een reis uitzoekt via de link in de e-mail die je van ons ontvangen hebt. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Hoelang is de voucher geldig?

De voucher is geldig tot 1 jaar na de uitgiftedatum. Bijvoorbeeld: Heb je een voucher met uitgiftedatum 20 mei 2020? Dan kun je deze verzilveren tot 20 mei 2021. Maar dit betekent niet dat je ook op vakantie moet binnen een jaar. Je kunt tegen die tijd ook een vakantie boeken voor de zomer van 2021. Gebruik je de voucher niet? Dan ontvang je na 1 jaar van uitgifte van de voucher je geld terug.

Op welke vakanties kan ik mijn vouchercode inzetten?

Je kunt jouw vouchercode inzetten op alle reizen die je kunt vinden via de link uit de e-mail.

Kan ik geld terug krijgen in plaats van de voucher?

Nee op dit moment nog niet, wij vragen iedereen die een voucher heeft gekregen om een nieuwe vakantie uit te zoeken met een nieuwe vertrekdatum. Dit doet Prijsvrij, geheel volgens de bepalingen van de ANVR. Om klanten toch tegemoet te komen, maakt Prijsvrij daarin wel uitzonderingen in speciale gevallen, bijvoorbeeld voor mensen met kritieke beroepen of schrijnende gevallen. De keuze voor de vouchers is gemaakt omdat Prijsvrij voor uw eerder geboekte reis al betalingen heeft gedaan aan bijvoorbeeld het hotel of de luchtvaartmaatschappij. Deze betalingen zijn nog niet aan ons terugbetaald en komen alleen in de vorm van vouchers bij Prijsvrij terug. Daarom is het voor ons niet mogelijk om iedereen zijn geld terug te geven. Wij begrijpen dat dit niet is waar u als klant op hoopt, maar wij hopen dat u hier begrip voor heeft. Daarnaast biedt Prijsvrij Vakanties jou, als enige reisorganisatie, nog eens €25,- extra tegoed voor uw reis, omdat wij u zo veel mogelijk tegemoet willen komen. Wij doen er alles aan om iedereen die hier vragen over heeft zo goed mogelijk te helpen. Als u toch uw geld terug wilt vragen, kunt u dit over 6 maanden aanvragen. Daarna heeft Prijsvrij nog 6 maanden de tijd om de betaling te verwerken. In veel gevallen is het daarom gunstiger om de voucher in te wisselen en een vakantie te boeken met een andere vertrekdatum. Wij hopen dat u alsnog een fijne vakantie bij ons wilt boeken.

Wat gebeurt er met het overgebleven geld als ik een goedkopere vakantie boek?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een goedkopere reis vindt dan de vorige keer. Dat is geen enkel probleem. Je kunt gewoon je voucher inleveren en ontvangt daarna het restant bedrag terug in de vorm van een nieuwe voucher. Heeft u toch nog een andere vraag? Bekijk onze speciale pagina over de Corona Voucher.