JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Vakantie boeken met voucher » Hoe werkt het? » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Reisadvies

Waar kan ik naartoe?

Coronatesten

Lees hier voor welke bestemmingen je een coronatest nodig hebt. 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Vakantie boeken met een voucher

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021


Wij hopen dat je jouw welverdiende vakantie weer bij ons wilt boeken! Maar hoe werkt het inleveren van de coronavoucher? En hoelang is je voucher geldig?

Op deze pagina vind je het antwoord op al jouw vragen.Hoe kan ik een vakantie boeken met de coronavoucher?

Stappenplan:

  1. Wanneer jouw vakantie is geannuleerd heb je van ons een e-mail met een vouchercode ontvangen.
  2. Gebruik de link uit de e-mail om een vakantie uit te zoeken. Zo weet je zeker dat de vouchercode gebruikt kan worden op je gekozen reis. Heb je een Sunmix voucher? Dan is je voucher geldig op alle reizen op de website van Prijsvrij Vakanties.
  3. Heb je een leuke vakantie uitgezocht? Vervolg je weg naar het boekingsproces en vul je gegevens in. Let op, je kunt de code pas invullen in Stap 4. Betaling. De vouchercode werkt niet bij Stap 3. Gegevens. 
  4. Vul in Stap 4. Betaling de ontvangen code in het voucher veld en klik op 'Voeg toe':
  5. Rond je boeking af. Heb je niet het volledige bedrag besteed? Dan ontvang je binnenkort een nieuwe voucher code met het restant bedrag. Is je nieuwe reis duurder? Dan dien je het rest bedrag over te maken om je boeking af te ronden.

Welke vragen horen wij het meest?

Allereerst kies je een reis uit via de link uit de e-mail. Als je deze gebruikt weet je zeker dat je een reis selecteert waarop jouw voucher werkt. Je kunt de code die je in je e-mail hebt ontvangen invullen in ‘’Stap 4. Betaling’’ in het boekingsproces.

Bekijk of je de juiste vouchercode hebt ingevuld. Een kleine typefout kan er al voor zorgen dat de code niet werkt. Heb je de code juist ingevuld maar werkt de code nog niet? Dan kan het zijn dat je een reis hebt uitgezocht zonder de link in de e-mail te gebruiken. Zorg ervoor dat je een reis uitzoekt via de link in de e-mail die je van ons ontvangen hebt.

Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.
De voucher is geldig tot 1 jaar na de uitgiftedatum. Bijvoorbeeld: Heb je een voucher met uitgiftedatum 20 mei 2020? Dan kun je deze verzilveren tot 20 mei 2021. Maar dit betekent niet dat je ook op vakantie moet binnen een jaar. Je kunt tegen die tijd ook een vakantie boeken voor de zomer van 2021. Gebruik je de voucher niet? Dan ontvang je uiterlijk 1 jaar na van uitgifte van de voucher je geld terug.
Je kunt jouw vouchercode inzetten op alle reizen die je kunt vinden via de link uit de e-mail.

Nee op dit moment nog niet, wij vragen iedereen die een voucher heeft gekregen om een nieuwe vakantie uit te zoeken met een nieuwe vertrekdatum. Dit doen wij geheel volgens de bepalingen van de ANVR en SGR. De keuze voor de vouchers is gemaakt omdat Prijsvrij Vakanties voor uw eerder geboekte reis al betalingen heeft gedaan aan bijvoorbeeld het hotel of de luchtvaartmaatschappij. Deze betalingen zijn nog niet aan ons terugbetaald en komen alleen in de vorm van vouchers bij Prijsvrij Vakanties terug. Daarom is het voor ons niet mogelijk om iedereen zijn geld terug te geven. Wij begrijpen dat dit niet is waar u als klant op hoopt, maar wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

Daarnaast biedt Prijsvrij Vakanties jou, als enige reisorganisatie, nog eens €50,- extra tegoed voor uw reis omdat wij u zo veel mogelijk tegemoet willen komen. Wij doen er alles aan om iedereen die hier vragen over heeft zo goed mogelijk te helpen. Wil je toch liever je geld terug? Dan is dat mogelijk vanaf 6 maanden na uitgifte van de voucher. Daarna heeft Prijsvrij Vakanties nog 6 maanden de tijd (totaal max. 1 jaar na uitgifte voucher) om de betaling te verwerken. In veel gevallen is het daarom gunstiger om de voucher in te wisselen, zodat je alvast kunt vooruitkijken naar een fijne vakantie.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een goedkopere reis vindt dan de vorige keer. Dat is geen enkel probleem. Je kunt gewoon je voucher inleveren en ontvangt daarna het restantbedrag terug in de vorm van een nieuwe voucher.

Heb je nog een andere vraag? Bekijk dan onze Veelgestelde Vragen.