JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 10-06-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. 

Update informatie Griekenland

De Zuid-Egeïsche eilanden zijn helaas weer van code geel naar code oranje gezet. Dit komt door het stijgende aantal besmettingen op deze eilanden. Het gaat om de eilanden Rhodos, Kos, Mykonos, Naxos en Paros. Ook Santorini is terug naar code oranje. Kreta staat ook nog op oranje.

De Noord-Egeïsche eilanden en de Ionische Eilanden blijven wel code geel!
De quarantaineverplichting bij terugkomst in Nederland is vervallen voor deze eilanden. Ook is de verplichte PCR-test bij terugkomst in Nederland niet meer nodig. Dit geldt wel voor bestemmingen in Griekenland die niet op geel zijn gegaan. Een PCR-test voor aankomst is nog wel verplicht. Wanneer je volledig gevaccineerd bent heb je geen PCR-test nodig. De eisen van de vaccinatie lees je op deze pagina.

Noord-Egeïsche Eilanden en Ionische Eilanden

Onder de Noord-Egeïsche eilanden vallen Lesbos en Samos. Onder de Ionische eilanden vallen Zakynthos, Kefalonia, Paxos en Corfu.

Vakantie Griekenland bij Prijsvrij

Bij Prijsvrij vakanties boek je naast onze garanties nu ook met terughaalgarantie én geld-terug-garantie. We begrijpen namelijk dat het boeken van een vakantie nu onzekerheden met zich mee kan brengen. Lees hier de voorwaarden van de extra garanties.

Ben jij ook weer toe aan vakantie? Beleef dan zelf de Griekse gastvrijheid, ontdek prachtige stranden en geniet van het lekkere eten. Griekenland wacht op je! Dus vlieg je met ons mee zodra het weer kan? 

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

 1. 1

  Santa Marina Beach

  • *
  • *
  • *
  • *
  Agia Marina, Griekenland
 2. 2

  Kolymbia Star

  • *
  • *
  • *
  • *
  ,

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt weer op vakantie naar Griekenland! Op dit moment zijn een aantal grote toeristische eilanden aangepast naar code geel.

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Griekenland via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek de volledige reissom hoeft te voldoen.

Ja, je kan weer op reis naar Griekenland. Helaas nog niet naar alle eilanden maar er is genoeg keuze!  Reizigers kunnen bij aankomst op de luchthaven willekeurig worden getest op het virus. Dit gebeurd steekproefsgewijs.

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland, dit is wat je nodig hebt:

 • Mondkapjes

Een mondkapje dien je tijdens je vakantie op verschillende plekken te dragen. In Griekenland zijn de regels vergelijkbaar met Nederland. Je draagt een mondkapje in het openbaar vervoer en binnen. Verder draag je buiten een mondkapje als het niet mogelijk is om afstand te bewaren.

 • Vaccinatie

Wanneer je volledig gevaccineerd bent heb je geen PCR-test meer nodig om Griekenland binnen te komen. De tweede vaccinatie moet minstens 14 dagen voor aankomst in Griekenland zijn gezet. Deze 14 dagen voor aankomst geldt ook wanneer er maar 1 vaccinatie nodig is. Het is belangrijk dat je een vaccinatiebewijs hebt, waar de volgende gegevens op staan: volledige naam van de reiziger, geboortedatum, datum van de vaccinatie en het soort vaccinatie. De volgende vaccinaties worden goedgekeurd: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

 • Negatieve PCR-test

Wanneer je nog niet volledig gevaccineerd bent, is het bij aankomst in Griekenland verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen test af te nemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie. Het kan ook zijn dat je willekeurig wordt getest bij aankomst. 

 • PLF formulier Griekenland

Als je naar Griekenland afreist is het verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link.  Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen. Het wordt aangeraden om de Visit Greece app te downloaden voor vertrek.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

·  Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij één van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

·  Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Je mag gewoon op doorreis in België. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige Griekse regio's hebben een andere kleurcode in België. Daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Griekenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is NIET nodig bij reizen naar gele gebieden. Wanneer dit wel nodig is dienen reizigers vanaf 13 jaar maximaal 24 uur voor het instappen in het vliegtuig een PCR-test afgenomen te hebben. De testuitslag moet binnen zijn voor het instappen. Meer informatie lees je op de coronatest pagina. Voor de bestemmingen waar een test nodig is, dien je bij terugkeer in Nederland 5 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 laat je je testen en is deze uitslag negatief dan mag je uit quarantaine. Hier vind je informatie over coronatest mogelijkheden op je bestemming.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Het is verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen als er geen afstand kan worden gehouden.
 • Om goed in de gaten te houden hoe het er voor staat, heeft Griekenland een covid-kaart gemaakt met informatie over besmettingen, vaccinaties en de risico niveaus. Afhankelijk van de risiconiveaus zijn bepaalde maatregelen van kracht. De interactieve covid-kaart vind je hier.

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:

 • De bioscopen, theaters en musea zijn weer open.
 • Taverna's en bars zijn weer geopend met als voorwaarde dat het personeel zich 2 keer per week laat testen en er mogen maximaal 6 personen aan 1 tafel zitten.
 • Er geldt een avondklok van 00:30 tot 05:00 uur.
 • Winkels zijn ook weer geopend. 
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open. Op het strand is er voldoende afstand tussen de ligbedden. 

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.