JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Curacao » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Curaçao

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2021

Toe aan een tropische vakantie op een hagelwit zandstrand omringd door wuivende palmbomen? Dan ben je op Curaçao aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alle actuele regels op bestemming en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Curaçao

Het reisadvies voor het vakantieland Curaçao is weer positief! Na een verblijf op Curaçao hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine en ook de testverplichting bij terugkomst geldt niet meer. Curaçao heeft namelijk code geel gekregen.

Zomer 2021 Curaçao

Boek bij Prijsvrij Vakanties met een gerust hart jouw zonvakantie naar Curaçao. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra's aan onze service toegevoegd. Wij bieden naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie kan boeken!

Droom jij ook van een verre zonnige vakantie? Ontdek dan nu alvast onze prachtige hotels op Curaçao. Wie weet vlieg jij binnenkort mee voor een heerlijke vakantie op Curaçao.  

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Curaçao! De quarantaine en testverplichting bij terugkomst in Nederland zijn niet meer nodig en het reisadvies van Curaçao is aangepast naar code geel.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Curaçao te reizen. Je dient je verder te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Curaçao zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

Negatieve coronatest

Alle reizigers die naar Curaçao op vakantie gaan, dienen een negatieve coronatest af te leggen. Je dient maximaal 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest te hebben afgelegd. Je krijgt hierover een e-mail met instructies na je boeking. Wanneer de test negatief is ontvang je digitaal een gezondheidsverklaring. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. Voor Curaçao geldt deze testverplichting vanaf 7 jaar.


Negatieve antigeentest

Alle reizigers die vanaf 20 april op het eiland Curaçao arriveren vanuit een land met een hoog risico (waaronder Nederland) en die de afgelopen 6 maanden niet gediagnosticeerd zijn met Covid-19, zijn verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. Een afspraak maken voor de antigeentest is voor reizigers onderdeel van het invullen van de Passenger Locator Card en volgt automatisch als laatste stap tijdens de registratie. 

Gezondheidsverklaring Curaçao

Voor je vakantie naar Curaçao dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een Passenger Locator Card in te vullen en een afspraak voor een antigeentest in te plannen. Je kunt dit formulier vinden en uploaden op deze website. Je dient ook een geprinte versie mee te nemen op reis. 

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Vliegen vanaf Duitsland naar Curaçao? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Curaçao.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt, maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen van en naar Nederland

  Er is voor terugkeer vanuit Curaçao geen testverplichting meer (bij aankomst wel). Na een verblijf in deze landen hoef je ook niet meer in quarantaine in Nederland.

  • Mondkapje

  Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels.

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

    • De social distancing afstand op Curaçao is minimaal 2 meter.
    • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
    • Er geldt een samenscholingsverbod op groepen met meer dan 4 personen in Curaçao.


  Stranden

  Stranden en de meeste toeristische gebieden die deel uitmaken van de accommodatie of het resort zijn open. Openbare stranden mogen tussen 04:30 en 20:00 bezocht worden. Hierbij geldt dat je met maximaal 4 personen het strand mag bezoeken of personen uit hetzelfde huishouden.


  Winkels en supermarkten

  Supermarkten, bakkerijen en apotheken zijn geopend tot 20:00 uur. Alle niet-essentiële winkels zijn beperkt geopend volgens regeling en voor afhalen. Op zondag zijn ze allemaal gesloten.  


  Restaurants en terrassen

  Restaurants zijn geopend tot 22:00 waar je maximaal met 4 personen aan dezelfde tafel mag zitten of mensen uit hetzelfde huishouden. Je mag als gast 2 uur achtereen binnen zitten. Thuisbezorging (12:00 - 20:00 uur) en drive-through service (12:00 - 20:00 uur), ook zijn de terrassen geopend met een max. van 50% van de capaciteit. Foodtrucks (Truk'i Pan) mogen hun diensten aan huis leveren tussen 16:00 en 22:00 uur inclusief zondag.


  Entertainment

  Spa's, sauna's en sportscholen zijn gesloten tot nader order. Casino's zijn tot 22:00 geopend.


  Excursies en bezienswaardigheden

  Excursies en dagtrips zijn momenteel niet mogelijk, alle attracties zijn tot nader order gesloten.


  Autohuur

  Om het eiland te verkennen is het mogelijk om een auto te huren. Voor huurauto's gelden de protocollen van de verhuurbedrijven. 


  Vervoer

  Het vervoer van en naar de luchthaven wordt volgens de richtlijnen uitgevoerd. Het openbaar vervoer rijdt tot 01:00. 

  Top 10 Hotels in Curacao

  Bekijk de populairste hotels en resorts in Curacao op dit moment!

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.